Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Tηλεοπτικοί αστέρες στα... πρόθυρα νευρικής κρίσης


Η φετινή τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της και σε όλους τους τηλεοπτικούς διαδρόμους κυριαρχεί μία διάχυτη αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με τους παρουσιαστές και τα συμβόλαιά τους.

Προμηνύεται πως η νέα σεζόν θα είναι ακόμη πιο φτωχή σε σχέση με την προηγούμενη και αυτομάτως διαρρέονται σενάρια μη ανανέωσης των συμβολαίων των τηλεοπτικών stars ή η ανανέωση αυτών με οικονομικούς όρους που σε άλλες εποχές θα προσφέρονταν για... άφθονο γέλιο.

Κορυφαία ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και περιμένουν το τηλέφωνο να χτυπήσει για το πολυπόθητο ραντεβού. Πολλοί εξ αυτών δέχονται να υποστούν μείωση στο μισθό τους προκειμένου να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με το κανάλι και να... τηλε - υπάρξουν σε μία από τις κρισιμότερες εποχές για το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Ιούνιος ήταν ανέκαθεν ο μήνας που πολλές τηλεοπτικές συνεργασίες έληγαν αλλά ανανεώνονταν σχεδόν αμέσως και οι παρουσιαστές πήγαιναν διακοπές με τα νέα τους «χρυσά» συμβόλαια στη βαλίτσα. Όλα αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν ήδη ξεκινήσει οι ιθύνοντες των ελληνικών καναλιών με τους παρουσιαστές, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αναπροσαρμογές στα συμβόλαιά τους ή να τερματιστούν οριστικά.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η συνεργασία της με τον ALPHA λήγει βάσει συμβολαίου τον Ιούνιο. Η «προστατευόμενη» του Κοντομηνά βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με το κανάλι της Κάντζας για να πάρει το «Πάμε Πακέτο», το πράσινο φως και για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.


Οι οριστικές υπογραφές όμως δεν έχουν πέσει ακόμη, καθώς η συμφωνία συναντά πολλούς σκόπελους. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου φαίνεται να αρνείται να μειωθεί κατά το ήμισυ το κόστος παραγωγής της εκπομπής της, η διοίκηση του Καναλιού δείχνει ανένδοτη στην απόφασή της και αμφότεροι προσπαθούν να βρουν μια μέση λύση. Λέτε η Βίκυ να δεχθεί «πακέτο» προσφοράς από άλλο κανάλι, αρκετά δελεαστικότερο; Ίδωμεν...

Το συμβόλαιό τους έχει λήξει ήδη και οι δύο παρουσιαστές της ενημερωτικής εκπομπής «Πρώτη γραμμή» αναμένουν συνάντηση με τους υπεύθυνους του ΣΚΑΪ, προκειμένου να διαπραγματευθούν τους όρους του νέου τους συμβολαίου. Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου περιμένουν εναγωνίως να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με το κανάλι του Φαλήρου και το πιθανότερο σενάριο είναι να βρεθούν και πάλι από Σεπτέμβρη στο καθημερινό ενημερωτικό πόστο τους και ο «αντίπαλος» Γιώργος Αυτιάς, που οι φήμες τον ήθελαν να παίρνει τη θέση τους στο πρωινό, να συνεχίζει να παρουσιάζει την πετυχημένη του εκπομπή τα σαββατοκύριακα. Άλλωστε μία συνταγή που πέτυχε δύσκολα την αλλάζεις...

Ο Θοδωρής Δρακάκης είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για το STAR. Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς είναι το δεύτερο σπίτι του και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, που λήγει αρχές του καλοκαιριού, αφού η συνεργασία τους ήταν άκρως πετυχημένη. Μάλιστα ενδέχεται να δούμε από την επόμενη σεζόν τον Θοδωρή Δρακάκη σε νέο ρόλο και με ενισχυμένες αρμοδιότητες.

Η «σιδηρά» κυρία των ειδήσεων του Mega δεν δέχθηκε να υπογράψει την ατομική σύμβαση και την επακόλουθη μείωση του μισθού της, γεγονός που οι ιθύνοντες του Μεγάλου καναλιού ενδέχεται να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους για την ανανέωση ή μη του συμβολαίου της με το κανάλι. Το συμβόλαιό της λήγει και επίσημα τον Ιούνιο ενώ πληροφορίες θέλουν την Όλγα Τρέμη να στρέφεται προς Alpha πλευρά, στην περίπτωση που δεν ευοδωθεί η εκ νέου συνεργασία της με τον σταθμό της Μεσογείων.

Μπορεί το ALTER να μην βρίσκεται στον αέρα πλέον, όμως η συνεργασία της Αγγελικής Νικολούλη με το κανάλι τελειώνει και επίσημα τον Ιούνιο. Ήδη η δημοσιογράφος αναζητά νέα επαγγελματική στέγη προκειμένου να παρουσιάσει και πάλι την πετυχημένη επί 17 συναπτά έτη εκπομπή της «Φως στο Τούνελ». Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να βλέπει «φως» από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό...

Η Τατιάνα Στεφανίδου θεωρείται ένα δυνατό τηλεοπτικό χαρτί που δύσκολα καίγεται. Το συμβόλαιό της με το STAR λήγει τον Ιούνιο και οι πρώτες επαφές για την ανανέωσή του έχουν ήδη γίνει σε θετικό κλίμα. Θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην εκπομπή της από τη νέα σεζόν, η οποία θα παρουσιάζει πιο προσωποκεντρικά θέματα ενώ ουδέποτε ετέθη θέμα μεταφοράς της παρουσιάστριας στον ΣΚΑΪ. Η Τατιάνα συνεχίζει κανονικά στο STAR, εφόσον δεχθεί περαιτέρω μείωση στις μηνιαίες απολαβές της...


Κεφάλαιο Πρωινό: «Θρίλερ» δίχως τέλος...

Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν στις πρωινές εκπομπές Mega και ANT1 αντίστοιχα. Την επόμενη εβδομάδα το ζευγάρι Λιάγκας - Σκορδά θα συναντηθούν με τον Πέτρο Μπούτο για να υπογράψουν το νέο τους συμβόλαιο με τον σταθμό. Το «Πρωινό mou» θα βγει στον αέρα και τη νέα σεζόν, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές αλλά έχοντας υποστεί εκ νέου μείωση στις απολαβές τους οι παρουσιαστές του. Βέβαια το ζευγάρι δεν είναι και ιδιαίτερα ευχαριστημένο με την εξέλιξη αυτή, καθώς προσδοκούσαν να τους γίνει κάποια νέα επαγγελματική πρόταση και να ακολουθήσουν πλέον χωριστούς τηλεοπτικούς δρόμους. Φαίνεται όμως ότι η διοίκηση του Μεγάλου Καναλιού έχει άλλα σχέδια για εκείνους...

Σίσσυ Χρηστίδου - Χρήστος Φερεντίνος: Η φετινή χρονιά τους έφερε δεύτερους σε νούμερα τηλεθέασης (πολλές φορές και τρίτους). Ο υπεύθυνος ψυχαγωγικού προγράμματος του ANT1 Γιάννης Λάτσιος επιθυμεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να δώσει μία τελείως νέα μορφή στην πρωινή ζώνη του σταθμού, η οποία δεν θα καταργηθεί όπως έχει κατά καιρούς διαρρεύσει. Ο Γιώργος Παπαδάκης θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ενημερωτικό του πόστο ενώ η εκπομπή θα διανθιστεί με life & style θέματα, για την παρουσίαση των οποίων ακούγονται τα ονόματα της Νάντιας Μπουλέ, Ράνιας Θρασκιά αλλά και Σίσσυς Χρηστίδου. Ο Χρήστος Φερεντίνος, εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία η συνάντηση που αναμένεται να έχει εντός των επόμενων εβδομάδων με τους υψηλά ιστάμενους του, θα γυρίσει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά - να παρουσιάζει τηλεπαιχνίδια και ψυχαγωγικά shows-, ενώ τα δύο πουλέν του ANT1 Aργυρώ Μπαρμπαρίγου - Λίτσα Πατέρα, θα παίρνουν όπως μαθαίνουμε τη σκυτάλη από τον Παπαδάκη και θα μας ενημερώνουν για θέματα μαγειρικής και αστρολογίας αντίστοιχα μετά τις 10 το πρωί.

Πολλές αλλαγές, αναπάντεχες εξελίξεις, τσεκουρωμένα συμβόλαια και μία ατμόσφαιρα παγωμάρας... Έτσι διαμορφώνεται η σημερινή κατάσταση στα ελληνικά κανάλια... Το αύριο μοιάζει πιο ανασφαλές από ποτέ.

Πηγή : http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...