Τα 850 εκατομμύρια ανθρώπων που βρίσκονται στο Facebook αποτελούν καθημερινά, αγαπημένο στόχο των κακόβουλων χρηστών...
Ένα νέο 'κόλπο' ανακαλύφθηκε τώρα από τους υπεύθυνους των εργαστηρίων ασφαλείας της Kaspersky, όπου με ένα πολύπλοκο σύστημα phishing, ο κακόβουλος χρήστης αποκτά πρώτα πρόσβαση στον λογαριασμό μας, με τους γνωστούς τρόπους 'ψαρέματος', και στη συνέχεια αλλάζει τα στοιχεία μας και τις ρυθμίσεις στο λογαριασμό μας προκειμένου να εμφανίζεται ως εικόνα και όνομα μας το logo Facebook Security...
Στη συνέχεια μπαίνει στο chat και ξεκινά διάλογο με τους φίλους μας γράφοντας:
'Τελευταία προειδοποίηση. Ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί επειδή κάποιος σας έχει κάνει αναφορά. Σας παρακαλώ να επιβεβαιώσετε εκ νέου την ασφάλεια του λογαριασμού σας από το: ...'. Όλα βέβαια μοιάζουν με κάτι το νόμιμο.
