Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τέλος εποχής για την Kodak

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο περί χρεοκοπίας κατέθεσε η Eastman Kodak, η εταιρεία που εφηύρε την φωτογραφική μηχανή χειρός.

Μετά από 133 χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία που έχει ταυτίσει το όνομά της με τον κόσμο της φωτογραφίας, προχωρά σε αυτή την κίνηση προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να αναδιοργανωθεί χωρίς να έρθει αντιμέτωπη με τους πιστωτές της.
Όλο αυτό το διάστημα, η Kodak πάσχιζε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό και πρόσφατα είχε ρίξει το βάρος στην κατασκευή εκτυπωτών, ώστε να αντισταθμίσει τις ζημίες από την μετάβαση σε μια ψηφιακή εποχή που έβγαλε «εκτός παιχνιδιού» το κλασικό φιλμ.


« Όλα τα έσοδα της Kodak προέρχονταν από τις πωλήσεις φιλμ, μετά ήρθαν οι ψηφιακές μηχανές και πλέον κανείς δεν αγοράζει φιλμ. Δεν είναι ότι δεν έβλεπαν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Η Kodak δίσταζε γιατί δεν ήθελε να διαλύσει την επιχείρηση» δήλωνει ο Ρούμπερτ Γκουντγουίνς, συντάκτης του τεχνολογικού σάιτ ZDNet.
Το BBC αναφέρει και δήλωση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Kodak, Αντόνιο Περέζ, ο οποίος τόνισε: «Το διοικητικό συμβούλιο και όλη η διοικητική ομάδα ομόφωνα πιστεύουν ότι αυτό (η χρεοκοπία) είναι ένα απαραίτητο βήμα και το σωστό για το μέλλον της Kodak».
(ethnos online)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...