Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Εφημερίδες: Στην κυριακάτικη αγορά περνά η Ισοτιμία

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι αλλαγές που θα επέλθουν στην οικονομική εφημερίδα Ισοτιμία, από το νέο δημοσιογραφικό σχήμα που ανέλαβε να την «τρέξει», το οποίο αποτελούν ο εκδότης της εφημερίδας Αξία, Αντώνης Πίκουλας, ο Διευθυντής της Αυριανής, Γιώργος Τσιρογιάννης, αλλά και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.
Η σχετική συμφωνία έγινε με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Γιάννη Βλαστάρη. Η σημαντικότερη αλλαγή που αφορά στην εφημερίδα είναι ότι πλέον κυκλοφορεί κάθε Κυριακή και όχι Σάββατο, ενώ μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών θα συνοδεύεται από ποιοτικές προσφορές.

Εξάλλου, αναμένεται να διατηρήσει την κεντροδεξιά κατεύθυνση που έχει σε έναν βαθμό. Η ανανεωμένη Ισοτιμία έχει σαν στόχο να γίνει περισσότερο δυναμική, ενώ για τον σκοπό αυτό θα ενισχυθεί με έμπειρους και γνωστούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων, η εφημερίδα τους τελευταίους μήνες έχει μια πανελλαδική κυκλοφορία μεταξύ 2.500-3.000 φύλλων, χωρίς να υπολογίζονται ωστόσο και οι συνδρομές, οι οποίες για τις οικονομικές εφημερίδες είναι ζωτικής σημασίας και συνήθως είναι περισσότερες από τις κυκλοφορίες στο περίπτερο.

Η επιλογή της Ισοτιμίας, ωστόσο, να κυκλοφορεί πλέον την Κυριακή και όχι Σάββατο, αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά του Σαββάτου, τουλάχιστον για τις εβδομαδιαίες εφημερίδες, έχει προ πολλού χάσει τη δυναμική της. Να σημειωθεί εδώ ότι και ο «Κόσμος του Επενδυτή» που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο, έχει σοβαρά προβλήματα και ουσιαστικά έχει ανασταλεί η κυκλοφορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...