Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο πλούτος του ευρωπαϊκού Νότου «μετακομίζει» στο Λονδίνο


Οι μεγιστάνες του προβληματικού ευρωπαϊκού Νότου αγοράζουν σπίτια στις γειτονιές των δισεκατομμυριούχων του Λονδίνου και μεταφέρουν μετρητά στις τράπεζες του City, σύμφωνα με το Reuters.
Στο Μέιφερ και τη Μπελγκράβια του Λονδίνου, τις «αποικίες» των Ρώσων ολιγαρχών, των Ινδών και των πλούσιων Αράβων, οι μεσίτες διαπιστώνουν αυξημένο ενδιαφέρον από αγοραστές που προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. 


Τα στοιχεία του βρετανικού μεσιτικού γραφείου Savills δείχνουν ότι οι αγοραστές από τις τρεις χώρες του Νότου έχουν αυξηθεί και πραγματοποιούν πλέον το 36% των αγορών ακριβών ακινήτων, από 25% το 2010.
Στα ακίνητα που αξίζουν από 15 εκατ. στερλίνες και πάνω, οι Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί πραγματοποιούν το 1/2 των αγορών και στην κατηγορία των ακινήτων 5-15 εκατ. στερλινών, το 43%.
Ο ευρωπαϊκός Νότος έχει τους δικούς του μεγιστάνες, από τις εφοπλιστικές οικογένειες της Ελλάδας έως τον Ισπανό ιδρυτή της Inditex Amancio Ortega και τον συμπατριώτη του πρόεδρο της Real Madrid και μεγαλοκατασκευή, Florentino Perez.
Οι τράπεζες του Λονδίνου προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή τους, ενισχύοντας τις ομάδες τους που ασχολούνται με τέτοιους λογαριασμούς. isotimia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...