Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στον «αέρα» εκατοντάδες αποφάσεις του ΕΣΡ




ΣτΕ: «Το Συμβούλιο δεν είχε νόμιμη σύσταση»

Υπό αναστολή ή ακόμα και σε ανάκληση ενδέχεται να τεθεί σειρά αποφάσεων του ΕΣΡ οι οποίες ελήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα στο διάστημα κατά το οποίο είχε παραταθεί ατύπως η θητεία των μελών του ΕΣΡ, τα οποία αντικαταστάθηκαν μόλις πριν από λίγο καιρό.

Απόφαση του ΣτΕ της περασμένης εβδομάδας, ακύρωσε κυρωτική πράξη της ανεξάρτητης αρχής, με το αιτιολογικό ότι το Συμβούλιο δεν είχε νόμιμη σύσταση.
Η «Ν» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, ζητώντας διευκρινίσεις για το θέμα.
Όπως δήλωσε ο κ Λασκαρίδης, «η απόφαση αυτή του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για ακύρωση και άλλων αποφάσεων, εφόσον υπάρξει βέβαια και η σχετική προσφυγή.

Ξανά υπό κρίση

Παρά ταύτα με την απόφαση του ΣτΕ, δεν σταματά το ζήτημα της όποιας εκτροπής έχει υπάρξει από την πλευρά των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων, αφού το θέμα αναπέμπεται εκ νέου στο Συμβούλιο για κρίση, αυτή τη φορά με τη νόμιμη σύστασή του.


Σήμερα τα μέλη των οποίων η θητεία είχε λήξει έχουν αντικατασταθεί, με μόνη εκκρεμότητα το θέμα του μέλους Κώστα Τσουράκη. Μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα από τη πολιτεία, αποφασίστηκε ο κ. Τσουράκης να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες, προκειμένου να μην υπάρχει ζήτημα, με τη νόμιμη σύσταση».
Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση της πολιτείας ήταν να ανανεώσει τη θητεία του κ. Τσουράκη και για το λόγο αυτό άλλωστε δεν έγινε και κάποια αλλαγή κατά την πρόσφατη τοποθέτηση της αντιπροέδρου, Λίνας Αλεξίου, και του μέλους, Γιώργου Στεφανάκη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΕΣΡ συνεδρίαζε με την παλαιά του σύνθεση -εν αναμονή τοποθέτησης αντικαταστατών- για περισσότερο από ένα χρόνο, πράγμα που καθιστά εκατοντάδες αποφάσεις του νομικά αδύναμες, σε προσφυγή στο ΣτΕ.

(nafteboriki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...