Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

«Θα το κλείσουν κι αυτό»


Xιονοστιβάδα θύμιζαν οι ερωτήσεις βου­λευτών σχετικά με τη λειτουργία, την επιχορήγηση αλλά και τις... εργασιακές ομορφιές που ήθελε να φέρει στο εσωτερικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με την εμπειρία του από τον ΔΟΛ, ο νέος διευθυντής του πρακτορείου Ηλίας Μάτσικας, ενώ την ίδια στιγμή εκτεθειμένος είναι ο κυβερνητικός εκ­πρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής που τον επέλεξε για την κάλυψη της θέσης.

Όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ει­δήσεων θα συζητηθούν αύριο Παρασκευή στη Βουλή, καθώς έχει οριστεί να συζητηθούν οι ερωτήσεις που έχουν κατα­τεθεί από βουλευτές σχεδόν από όλες τις πτέρυγες, ενώ η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την Παρα­σκευή από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο έχουν ενημε­ρώσει όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου για το γε­γονός ότι εδώ και μερικούς μήνες το ΑΠΕ-ΜΠΕ αντιμετωπίζεται ως ΔΕΚΟ, αν και το Προεδρικό Διάταγμα 191/2008 το εξαιρεί ρητά από τις ΔΕ-ΚΟ, με βάση την υπ. αριθμ. 4087/Ε/2006 κοινή υπουργική απόφαση.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ενημέ­ρωσαν «τα μέλη της Βουλής για την περικοπή και εφέτος της επιχορήγησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό στα 9.405.000 ευ-ρώ, παρά το γεγονός ότι το Π.Δ.191/2008 (παρ. 2) αναφέρει ρητά ότι η δαπάνη για τα “επόμενα πέντε έτη” (δηλαδή μέχρι και το 2013) θα είναι 83.649.160 ευρώ, δηλαδή 16.729.832 ευρώ κατ’ έτος».


Μάλιστα, εργαζόμενοι του Αθηναϊκού Πρα­κτορείου λένε ότι τα (πετσοκομμένα) φράγκα ίσα που φτάνουν μέχρι τον Αύγουστο και αναρωτιούνται ήδη «και μετά;», ενώ κάποι­οι σημειώνουν (σκωπτικά ελ­πίζουμε) για τους κυβερνητικούς χειρισμούς του θέματος ΑΠΕ-ΜΠΕ «έτσι όπως το πάνε το πράγμα, θα το κλείσουν κι αυτό»...

Εξάλλου, ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρα­κτορείου Ειδήσεων Ηλίας Μάτσικας ανέκρουσε πρύμναν και μετά την αναστάτωση που έφε­ρε για έναν ολόκληρο μήνα στο εσωτερικό του πρακτορείου, παραδέχθηκε την ήττα του, κα­θώς υποχρεώθηκε στο... αυτονόητο, αναγνωρί­ζοντας με επιστολή του τον ρόλο και τα δικαι­ώματα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ψύλου, του νόμιμου δηλαδή εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...