Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Προς απεργία στον Τύπο την Πέμπτη 10 Μαρτίου


Απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τύπο ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα η ΕΣΗΕΑ, με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι οποίες εκκρεμούν εδώ και μήνες. Η απόφαση ελήφθη χθες σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και αναμένεται να επικυρωθεί και να ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες. Διαφοροποίηση εκφράστηκε από το ΚΚΕ.

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου, ενώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ., ενδέχεται να εξελιχθεί σε απεργία περισσότερων ημερών, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΙΗΕΑ για τις νέες Συλλογικές Συμβάσεις. Την ίδια μέρα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση εργαζομένων.


Στο ίδιο μήκος κύματος και το προσωπικό των εφημερίδων. Στο Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ελήφθη απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσει και το σωματείο των τεχνικών Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ) και να λάβει ανάλογη απόφαση.

Να σημειωθεί ότι συναντήσεις των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ) με τους εκδότες (ΕΙΗΕΑ) έχουν ξεκινήσει ήδη από πέρυσι, χωρίς όμως να επιτευχθεί κανενός είδους συμφωνία.

(Η ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...