Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ψηφιακή μετάβαση για τα κανάλια


Χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα σημεία, τα οποία προγραμματίζουν να περάσουν στην ψηφιακή εκπομπή κατέθεσαν χθες η ΕΡΤ η Digea και η Nova, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.
Στη συνεδρίαση, στην οποία αξίζει να επισημανθεί ότι παρέστη ξανά και ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας -πράγμα που είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται στο εγχείρημα- αποφασίστηκε να υπάρξει επιμερισμός εργασιών σε υποεπιτροπές, ενώ κατέστη σαφές ότι θέμα πρώτης προτεραιότητας, στην παρούσα φάση, είναι ο
τομέας της επικοινωνίας, σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές και τα οφέλη που φέρνει η ψηφιακή τηλεόραση.
Ειδικότερα και όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μέσα στους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, θα πρέπει να έχει χαραχθεί και υλοποιηθεί εθνική επικοινωνιακή στρατηγική για το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης, η οποία θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων.
Τα σημεία μετάβασης
Όπως προκύπτει από το σχέδιο μετάβασης που παρέδωσε το σύνολο των εκπεμπόντων φορέων σε επίπεδο εθνικής εμβέλειας (ΕΡΤ, Nova και Digea), τα μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα η Πάτρα, η Λάρισα, το Ηράκλειο και τα Χανιά, φαίνεται να είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες, για το 2011.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - sioan@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...