Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Play FM στους 88.9


Play FM ονομάζεται τελικά το νέο ραδιοφωνικό εγχείρημα του συγκροτήματος Αλαφούζου στους 88.9 της Αθήνας. Ο ραδιοφωνικός σταθμός που μέχρι πρότινος αυτοαποκαλούνταν «το νέο ραδιόφωνο της πόλης» έβγαλε επιτέλους στον αέρα το νέο του όνομα, το οποίο επενδύεται με ελληνική λαϊκή/ποπ μουσική σε διαρκές playlist.

Το όνομα, αν και αποτελεί «πιασάρικη» λέξη της καθημερινότητας όσων ακούν μουσική, δεν αποτελεί κάτι πρωτότυπο σαν ιδέα καθώς υπάρχουν εκατοντάδες συνονόματοί του στο εξωτερικό, ενώ μέχρι πρότινος εξέπεμπε κι ένας σταθμός με το ίδιο όνομα στη Θράκη.

Ο Play FM αποτελεί τον ακόλουθο μιας σειράς «περαστικών» από τη συχνότητα: μετά την αγορά του Jeronimo Groovy από τον όμιλο Αλαφούζου, πρώτος εγκαταστάθηκε ο Angel (απευθυνόμενος στο γυναικείο πληθυσμό) και στη συνέχεια ο Freedom (εστιάζοντας στο ελληνικό ροκ) ο οποίος μετατράπηκε σε web radio, ίσως όπως λένε πολλοί για να μην λειτουργεί ανταγωνιστικά ως προς τον αδελφό Μελωδία. Καμία προσπάθεια ωστόσο δεν λανσαρίστηκε με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο και δεν υποστηρίχθηκε αρκετά για να πετύχει.


Αν θα πετύχει ο Play FM αποτελεί ένα ερώτημα επίσης, καθώς ο όμιλος έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του να κινηθεί σε πολύ low budget, τη στιγμή που στο χώρο της λαϊκής μουσικής απέναντί του υπάρχουν μεγαθήρια με υψηλά ποσοστά στις ακροαματικότητες. Αλλιώς κινδυνεύει να εισπράξει το σύνηθες μισό με ένα τοις εκατό και μείνει στους «λοιπούς» της δημοσκόπησης, ανάμεσα σε αρκετές άλλες παρατημένες συχνότητες των FM.

(radiofono.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...