Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Οι 10 πιο "HOT" ιδιωτικές εταιρείες στην Τεχνολογία

Η SecondMarket, μια εταιρεία που διευκολύνει εναλλακτικές επενδύσεις, κατάρτισε, σε συνεργασία με το Mashable ,έναν κατάλογο των ιδιωτικών εταιρειών  και δυνητικών αγοραστών που  έδειξαν υψηλό  επενδυτικό ενδιαφέρον στο τρέχον έτος. Ο κατάλογος αυτός βασίζεται στο ποσοστό που αναφέρεται στο μέγεθος ενδιαφέροντος από επενδυτές για κάθε εταιρεία.
  • 1. FacebookΠερισσότερο από το 25% από αγοραστές και οι πιθανούς αγοραστές ανέφεραν ότι ενδιαφέρονταν για Facebook. Με την εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες σε καλό δρόμο για να φέρει  2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα φέτος και προσελκύοντας το 81% του " Gen yers" καθημερινά, είναι εύκολο να δει κανείς το  γιατί.
  • 2. LinkedInΤον περασμένο μήνα, η επαγγελματική κοινωνική πλατφόρμα δικτύωσης ανακοίνωσε την προσθήκη ενός μέλους κάθε δευτερόλεπτο στα 85 εκατομμύρια μέλη  της κοινότητας . Νωρίτερα φέτος, οι εκτιμήσεις μιλάνε για αποτίμηση του LinkedIn σε $ 2 δισεκατομμύρια .
  • 3. Twitter: Το Twitter, τέλος, προσπάθησε να κερδίσει χρήματα αυτό το έτος με τα promotional  tweets , και αυτό αποτελεί καλό οιωνό. Tα "beta testers" βρίσκουν το νέο κανάλι μάρκετινγκ πολύτιμο. Η εταιρεία απλώς μάζεψε  άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια στην συνολική αξία της που είναι κοντά σε ένα ποσό των 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • 4. Zynga: Οι New York Times μελέτησαν κατά πόσο η  Zynga μπορεί να είναι η Google των games αυτό το έτος. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 45 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες για τα παιχνίδια της κοινωνικής δικτύωσης όπως το FarmVille και το  Mafia Wars .
  • 5. Craigslist: Η Craigslist "βγάζει" τα χρήματα από αγγελίες  προσλήψεων και ροζ αγγελίες . 
  • 6. Groupon: Στην Google ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά  του ομίλου, η οποία έχει περίπου  800 εκατομμύρια δολάρια ετήσιο ακαθάριστο έσοδο.
  • 7. Yelp: Η Yelp αυτή την  χρόνια πήρε νέα χρηματοδότηση και αμφισβήτησε την κυριαρχία του Foursquare και της Groupon με νέα χαρακτηριστικά.
  • 8. SecondMarket: Δεδομένου ότι οι επενδυτές που αναφέρονται στην SecondMarket με επιχειρηματικό  ενδιαφέρον το δηλώσαν μέσα από την SecondMarket, αυτό δεν ήταν έκπληξη.
  • 9. Πανδώρα: Η Πανδώρα ανέφερε το τελευταίο τρίμηνο του 2009  την πρώτη της κερδοφόρα χρήση  και 50 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα . Νωρίτερα φέτος, η Wall Street  προέβλεψε το 2010 ότι τα έσοδα της εταιρείας θα φθάσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια .
  • 10. Bloom Energy: Η δημιουργία μιας μονάδας μεγέθους ψυγείου που μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ολόκληρο σπίτι με σχεδόν μηδενικές εκπομπές θα προσελκύσουν αναπόφευκτα κάποια προσοχή από τους επενδυτές. Πριν ακόμα από το λανσάρισμα του Box Bloom,  φημολογείται ότι η εταιρεία είχε ήδη κερδίσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...