Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σε εβδομαδιαίο φύλλο μετεξελίχθηκε η δωρεάν εφημερίδα Metropolis

Η καθημερινή δωρεάν εφημερίδα Metropolis της Metropolis Εκδοτική μετά από 4 χρόνια πορείας μετεξελίχθηκε σε εβδομαδιαίο φύλλο και κυκλοφορεί πλέον κάθε Παρασκευή, ανανεωμένη και περισσότερο πλούσια σε θεματολογία.


Η εφημερίδα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2006, ενώ το Δεκέμβριο του 2007 απέκτησε pocket size. Τα τελευταία χρόνια δε, είχε εμπλουτισθεί και με επιπλέον ειδικές εκδόσεις. Το φύλλο της Δευτέρας ήταν καθαρά αθλητικό (Metropolis Sports), ενώ της Παρασκευής είχε μετονομαστεί σε Metropolis Weekend και ήταν ιδιαίτερα πλούσιο σε περιεχόμενο lifestyle.

Μετά την εξέλιξη αυτή, παραμένουν δύο οι καθημερινές πολιτικές δωρεάν εφημερίδες, η Metro και η City Press. Στην παραπάνω εξέλιξη πρέπει να προσθέσουμε και την αναστολή κυκλοφορίας του δωρεάν πολιτικού εβδομαδιαίου φύλλου της Ελευθεροτυπίας, που είχε τον τίτλο Ελευθεροτυπία Εβδομάδα και την αντικατάστασή του με το επίσης εβδομαδιαίο Plus, το οποίο όμως δεν είναι πολιτική έκδοση.

Έτσι, τα δωρεάν εβδομαδιαία φύλλα παρεμφερούς φιλοσοφίας είναι πλέον πέντε: Athens Voice, Lifo, FAQ, Plus και Metropolis. Παράγοντες της αγοράς σχολιάζοντας τα δύο γεγονότα στο Daily Fax, τόνισαν ότι δείχνουν δύο πράγματα: Από τη μια ότι η ημερήσια πολιτική ενημέρωση στο free press παραμένει στα χέρια των καθιερωμένων εφημερίδων City Press και Metro και από την άλλη ότι η επένδυση στον δωρεάν τύπο κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση αποδεικνύεται.

(Marketing Week)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...