Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η σελίδα έξι !!

Υστερα από 25 ολόκληρα χρόνια η πιο δημοφιλής κουτσομπολίστικη στήλη της Νέας Υόρκης, η περίφημη «Εκτη Σελίδα» («Ρage Six») της ταμπλόιντ εφημερίδας «Νew Υork Ρost», αλλάζει συντάκτη. Τη θέση του βετεράνου Ρίτσαρντ Τζόνσον παίρνει μια βρετανίδα δημοσιογράφος του «κοσμικού» ρεπορτάζ, ηλικίας μόλις
29 ετών, με προϋπηρεσία στη «Sun» και με τη φήμη ενός θηλυκού Τζέιμς Μποντ. Η Εμιλι Σμιθ, με καταγωγή από το αγροτικό Σρόπσιρ της Αγγλίας, εισβάλλει στο Μανχάταν και αναλαμβάνει υπεύθυνη μιας σελίδας που διαβάζεται μετά μανίας από 525.000 Νεοϋορκέζους (τόση είναι η ημερήσια κυκλοφορία του φύλλου!), «ανεβάζει» και «κατεβάζει» πρόσωπα και επηρεάζει καταστάσεις.
«Οταν δεις το όνομά σου στην Εκτη Σελίδα ξέρεις ότι είσαι φτασμένος» λέει χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Γέλαντ, πρώην διευθυντής της λονδρέζικης «Sun». Η στήλη δημιουργήθηκε από τον ιδιοκτήτη του «Νew Υork Ρost» Ρούπερτ Μέρντοκ, όταν αγόρασε την εφημερίδα το 1976. Καταγράφει όλα τα σκαμπανεβάσματα των πλουσίων και διασήμων της μεγαλούπολης και τη διαβάζουν οι πάντες και όχι μόνο όσοι ενδιαφέρονται για το κουτσομπολιό. Σε αντίθεση με τις αντίστοιχες σελίδες των βρετανικών εφημερίδων, η Εκτη Σελίδα του «Ρost» δεν ασχολείται μόνο με σελέμπριτις αλλά και με προσωπικότητες από τον χώρο των μίντια και του χρήματος: επιχειρηματίες, δικηγόρους, κινηματογραφικούς παραγωγούς κ.ά.
Η κυρία Σμιθ είναι σχετικά άγνωστη στους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης αλλά έχει διαγράψει μια σύντομη όσο και εντυπωσιακή πορεία στα μίντια. Μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ έπιασε δουλειά σε μια εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας της προτού την κερδίσει η Φλιτ Στριτ και ο λονδρέζικος Τύπος. Στα 21 της άρχισε να δουλεύει στην αίθουσα σύνταξης της «Sun», εφημερίδας η οποία επίσης ανήκει στον κ. Μέρντοκ. Εκεί άρχισε να δείχνει τις ικανότητές της στο ελεύθερο ρεπορτάζ και, αφού έκανε ένα πέρασμα από το τηλεοπτικό, σύντομα άρχισε να δουλεύει ως βοηθός στη διάσημη στήλη Βizzare με τα κουτσομπολιά της εφημερίδας.
«Σκοτώνει με το χαμόγελο σαν τον Τζέιμς Μποντ»
Φίλος και θαυμαστής της Εμιλι Σμιθ δηλώνει ο αμερικανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν, ο διάδοχος του περίφημου Λάρι Κινγκ στο CΝΝ. «Μοιάζει ακίνδυνηαλλά είναι μια θηλυκή εκδοχή του Τζέιμς Μποντ, του δολοφόνου με το χαμόγελο» λέει για τη φίλη του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυρία Σμιθ ήταν η ανταποκρίτρια της «Sun» στην Αμερική, μια θέση που ο μεγιστάνας των μίντια Ρούπερτ Μέρντοκ δίνει συνήθως σε πρόσωπα που εκτιμά ιδιαίτερα και θέλει να αναδείξει. Είναι υπόδειγμα εργασιομανούς ρεπόρτερ: δουλεύει ασταμάτητα, ξυπνώντας νωρίς για να μιλάει στο τηλέφωνο με τους βρετανούς αρχισυντάκτες της και μένοντας ξύπνια ως αργά για να βρίσκεται σε επαφή με τις πηγές της στην Αμερική. Πέρυσι αρνήθηκε να επιστρέψει στα κεντρικά της «Sun» στο Λονδίνο και εφέτος της βγήκε σε καλό: ανέβηκε στον άτυπο θρόνο της βασίλισσας του κουτσομπολιού.
tovima.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...