Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Sportday: σκληρό τάκλιν στις ΣΣΕ

Σοβαρές επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ δημιουργεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εφημερίδα Sportday, όπου η μείωση των σελίδων της, συνδυάστηκε με εφαρμογή τετραήμερης εργασίας ανα βδομάδα, με την πέμπτη μέρα να αφαιρείται από τις απολαβές των εργαζομένων. Παράλληλα η μείωση των σελίδων χτυπάει άμεσα το καμπανάκι για εργαζόμενους (ύλη-σελιδοποίηση) που αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης. Εντυπωσιακή είναι η σιωπή γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εφημερίδα, αφού δεν υπήρξε καμία σχετική παρέμβαση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που τις αφορά το ζήτημα.
Και μια ερώτηση (χωρίς να περιμένουμε απάντηση): Στους εργαζόμενους η εργοδοτική πλευρά έκοψε μια μέρα εργασίας τη βδομάδα, άραγε συνεχίζεται το φαινόμενο της μαύρης εργασίας-«πρακτικής» σπουδαστών από γειτονική σχολή δημοσιογραφίας για κάλυψη της αθλητικής κίνησης του Σαββατοκύριακού?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...