Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Φεύγουν τα DVD από τις εφημερίδες ??

"Αλλαγή στο τρόπο υπολογισμού της φορολογητέας αξίας της παράδοσης εφημερίδων και περιοδικών που ενεργούν εκδοτικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις. Ως φορολογητέα αξία λαμβάνετε η τιμή λιανικής πώλησης  χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας έναντι της τιμής παράδοσης αυτών χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας και αφού έχει αφαιρεθεί η προμήθεια που χορηγούνταν στα πρακτορεία διανομής." Απόσπασμα από το άρθρο 61 του 3842/2010.


Μπερδευτήκατε ? Εξηγώ .Μέχρι τώρα οι διάφορες προσφορές π.χ DVD που έμπαιναν στις εφημερίδες είχαν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ . Μετά την εμφάνιση πολιτιστικών φαινομένων τύπου "Τζούλια Αλεξανδράτου" ο συντελεστής αυξήθηκε σημαντικά και έφτασε εσχάτως το 23%. Για αυτό το 23% δεν φταίει η Αλεξανδράτου βέβαια αλλά το ΔΝΤ.


   Με την παραπάνω διάταξη ο ΦΠΑ πληρώνεται πλέον  από τον εκδότη.Μέχρι τώρα μέρους του πληρωνόταν από το πρακτορείο διανομής επί του ποσοστού που εισέπραττε από τις πωλήσεις κάθε εφημερίδας ή και περιοδικού.


Με άλλα λόγια όποιος βάζει σε εφημερίδα DVD έχει αποφασίσει να μπαίνει μέσα "χοντρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...