Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Διαπλεκόμενα ΜΜΕ

  Η διαπλοκή στα ΜΜΕ είναι ένα θέμα που απασχόλησε πολλές κυβερνήσεις από την δεκαετία του 90 και μετά . Στην πραγματικότητα δεν  νομίζω ότι οποιαδήποτε  πολιτική ηγεσία έκανε κάτι πραγματικά προς αυτή την κατεύθυνση .Ακόμα και σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις ΜΜΕ που αν και εισηγμένες στο ΧΧΑ λειτουργούν χωρίς ουσιαστικά να έχουν νόμιμη άδεια . Δηλαδή λειτουργούν κάτω από καθεστώς άτυπης ομηρίας. Προσθέστε σε αυτό ότι τα τελευταία  χρόνια έχουμε πλήθος νομοσχεδίων ή και προεδρικών διαταγμάτων που "ρυθμίζουν" υποτίθεται την αγορά με τρόπο ακατανόητο και σίγουρα χωρίς να παίρνουν υπ'οψην τους τις θέσεις  όλων των μερών της αγοράς και καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα :
  Aν μια κυβέρνηση πραγματικά θέλει να βάλει τέλος στην διαπλοκή πρέπει να θεσπίσει ένα απλό ,λειτουργικό και πάνω από όλα οριστικό πλαίσιο νόμου που θα λαμβάνει σοβαρά υπ'οψη τις θέσεις όλων των μερών της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...