- απο http://www.paron.gr/typologies
Ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος θα είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος στις συζητήσεις που είχε με την κυβέρνηση έθεσε όρους για την αποφυγή των πολιτικών παρεμβάσεων, αλλά και το ρόλο της ΠΟΣΠΕΡΤ, που φαίνεται πως γίνονται δεκτοί. Έτσι είναι πολύ πιθανό να ηγηθεί ενός διοικητικού σχήματος που θα περιλαμβάνει πρόσωπα με διακομματικό προφίλ που θα αναλάβει την ευθύνη της ΕΡΤ.
Ο Νίκος Σίμος, έχοντας διατελέσει διευθυντής στην «Καθημερινή» και τον «Ελεύθερο Τύπο» της Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά και στο Κανάλι της Βουλής, καλείται να εξισορροπήσει ανάμεσα στα 3 κόμματα της κυβέρνησης, και τους φανατικούς που συμπεριλαμβάνουν στις τάξεις τους και στην ανάγκη του κόσμου που πληρώνει για σοβαρή ενημέρωση και διαδικασία.
Βεβαίως οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι χρονοβόρες, αφού αναλάβει τις αρμοδιότητες του για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ ο υφυπουργός Επικρατείας, Σίμος Κεδίκογλου, θα πρέπει να προκηρυχθεί η θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τον αρμόδιο υπουργό για τα ΜΜΕ και τον υπουργό οικονομικών. Αν η κυβέρνηση επιλέξει τη συγχώνευση των θέσεων του προέδρου (είναι άμισθη, με επίδομα συνεδριάσεων ΔΣ) με αυτή του διευθύνοντος συμβούλου, τότε θα πρέπει να προηγηθεί η αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, επιστρέφοντας στο καθεστώς με το οποίο διοίκησαν την ΕΡΤ, οι Χ. Παναγόπουλος, Α. Στάγκος και Π. Παναγιώτου. Το διαχωρισμό της θέσης είχε αποφασίσει ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, ώστε ο εκάστοτε πρόεδρος να ασκεί επιπλέον έλεγχο, πέραν του ΔΣ στον εκάστοτε διευθύνοντα σύμβουλο. Η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου ανέρχεται σε 5.856,08 ευρώ το μήνα(μικτά).
Ο Λάμπης Ταγματάρχης στο μάλλον αποχαιρετιστήριο λόγο του στο 28ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ σημείωσε πως η Διοίκηση κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της εταιρείας και να παρουσιάσει σημαντικά πλεονάσματα, τα οποία οφείλονται και στις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι – «η καρδιά της εταιρείας» όπως χαρακτηριστικά είπε- με επιβολή οριζόντιων μέτρων και μειώσεις στις αποδοχές τους. Είπε ακόμη πως η διοίκηση λειτούργησε μέσα «σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον», λόγω και της πολιτικής κατάστασης που επικράτησε στη χώρα, με επιπτώσεις και στον προγραμματισμό και την έγκριση προγράμματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου