Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Οπρα και Χάφινγκτον ενώνουν τις δυνάμεις τους




Το κανάλι OWN και η ιστοσελίδα Oprah.com της Γουίνφρεϊ θα φιλοξενούνται στη δημοφιλή ιστοσελίδα Huffington Post της δραστήριας Ελληνοαμερικανίδας

(Αναδημοσίευση απο http://www.ethnos.gr)

Η μία: καταξιωμένη Ελληνοαμερικανίδα αρθρογράφος με εντυπωσιακή επιχειρηματική πορεία στον χώρο των μίντια διεθνώς. Η άλλη: θρυλική Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια, η οποία ωστόσο όταν αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε επιχειρηματία, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς.

Ο λόγος για τις Αριάνα Χάφινγκτον και Oπρα Γουίνφρεϊ αντίστοιχα, οι οποίες μάλιστα ετοιμάζονται να συνεργαστούν για πρώτη φορά στα χρονικά θέτοντας τις βάσεις για μια σύμπραξη θηλυκών γιγάντων στον χώρο των αμερικανικών μίντια.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, το καλωδιακό τηλεοπτικό κανάλι της Oπρα, το επονομαζόμενο Oprah Winfrey Network (OWN), καθώς και ο ιστοχώρος Oprah.com, πρόκειται να εξασφαλίσουν τον δικό τους χώρο προβολής εντός του ιστοτόπου Huffington Post της Αριάνα Χάφινγκτον. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Οπρα και το κανάλι OWN.
Η Οπρα ξεχωρίζει για την αφοσίωση και την αυθεντικότητά της, ποιότητες βαθιά ριζωμένες στο DNA τόσο του καναλιού OWN όσο και της ιστοσελίδας HuffPost.

Καινοτόμος προσπάθεια
Είμαι ευτυχής που θα συνεργαστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια η Αριάνα έχοντας στο πλευρό της τον Ερικ Λόγκαν, πρόεδρο του «Oprah Winfrey Network», ο οποίος εγκωμίασε την εν λόγω συνεργασία ως μια «καινοτόμο ψηφιακή προσπάθεια».


Οσο για τη συμβολή που θα έχει η ομάδα της Οπρα στον ιστοχώρο Huffington Post, αυτή θα αποτελείται από σειρά άρθρων και multimedia αναρτήσεων γύρω από θεματικές όπως η φυσική και ψυχική υγεία και ευζωία.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως πίσω από τα χαμόγελα και τις μεγαλοστομίες κρύβεται μια αρκετά πιο σκληρή πραγματικότητα για τις δύο συνεργάτιδες, οι οποίες αποφάσισαν να συνεργαστούν περισσότερο από... ανάγκη.
Πιο συγκεκριμένα, για την Οπρα η εν λόγω σύμπραξη αποτελεί μια (ενδεχομένως ύστατη) προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό το κανάλι της το οποίο, αν και έκανε το ντεμπούτο του πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο (τον Ιανουάριο του 2011), ακόμη δεν έχει καταφέρει να επιτύχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.
Ωστόσο, από την πλευρά της και η Αριάνα Χάφινγκτον, παρά την αρκετά επιτυχημένη επέκτασή της στη γαλλική και την ισπανική αγορά των μίντια, λέγεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς φέρεται να έχει προστριβές με τον Τιμ Αρμστρονγκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του μιντιακού κολοσσού AOL, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και η Huffington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...