Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΟΠΑΠ και GOOGLE !!!!

Από ότι μαθαίνω ο ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να τρέξει ένα τεράστιο online διαφημιστικό πρόγραμμα μέσα από την Google !!!! Αυτή την στιγμή μεγάλοι και μεσαίοι publishers δέχονται τηλεφωνήματα από την Google προκειμένου να διερευνηθεί η πρόθεση τους για συνεργασία. Κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει η συγκεκριμένη διερεύνηση.

Ψύχραιμα σημειώνω τα εξής :

-Η Google κατά τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις απορροφά από την ελληνική online αγορά ετησίως  γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ !!!! μετρητά !!!
- Οι φόροι που πληρώνει ανέρχονται στα 0 ευρώ 
- Ο ΟΠΑΠ διατηρώντας τεράστια ανοίγματα με τα
μέσα και έχοντας ένα διαφημιστικό spec σε εξέλιξη αποφασίζει να συνεργαστεί με την google χωρίς πρώτα να καλύψει τα περυσινά διαφημιστικά του ανοίγματα.
- Η μέτρηση της αποτελεσματικότητας της διαφήμισης στην Google γίνεται από την ίδια την Google άρα Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.
-Ο ΟΠΑΠ μια κρατική ? (δεν ξέρω τι να υποθέσω καθώς η ιδιότητα του μεταβάλλεται ανάλογα με το αν μιλάμε για κρατικό μονοπώλιο ή όχι) αποφασίζει να δώσει ένα τεράστιο κονδύλι σε μια εταιρεία που δεν πληρώνει φόρους και απασχολεί ελάχιστους ,σε σχέση με το μέγεθος της ,εργαζόμενους.

Ερώτηση προς όλους : Οι υπόλοιπες εταιρείες εν δυνάμει ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ θα μπορέσουν να τρέξουν Google ADs ?

Ερώτηση προς τους publishers : Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις είναι κομβικές και οδηγούν σε μονοπωλιακές καταστάσεις 

Ερώτηση προς τον ΟΠΑΠ : Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε ότι στο παρόν άρθρο που τρέχει πάνω στην πλατφόρμα του blogger ,δηλαδή google, και αν υποθέσουμε ότι έτρεχε το πρόγραμμα σας θα εμφανιζόταν η διαφήμιση σας .Και όχι μόνο εδώ αλλά και σε κάθε άρθρο που θα αναφερόταν στον ΟΠΑΠ θετικό ή αρνητικό 

Αναμένω τις εξελίξεις 

Παρακαλώ για τα σχόλια σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...