Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Όλα τα είχαν τα κανάλια, τα πρόστιμα τους έλειπαν

Όπως αναφέρει το ethnos.gr αγαπημένα θέματα του ΕΣΡ είναι η «κακοποίηση της γλώσσας», η «προβολή σκηνών σεξ» και τα... ζόμπι.
Σταθερές και ανίατες εμμονές αρχίζουν να αποκτούν στις κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις τους τα μέλη του ΕΣΡ, που εσχάτως αποτελούν και στόχο των χακτιβιστών«Anonymous».
Ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν και προφανώς μη γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση των καναλιών, τα μέλη του ΕΣΡ έχουν κολλήσει σε δικά τους αγαπημένα θέματα όπως η «κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας», η «προβολή σκηνών σεξ» και... ζόμπι και το τηλεπαιχνίδι Night Quiz.
Παράλληλα εμποτίζουν ανελλιπώς τα βέλη τους στο φαρμάκι των τσουχτερών προστίμων εναντίον της κριτικής ή της σάτιρας που ασκούν συγκεκριμένα πρόσωπα: ο Λ. Λαζόπουλος, ο Θ. Καλαμούκης, ο Γ. Τράγκας και ο Στ. Χίος. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι πολλές φορές ορισμένοι τηλεαστέρες ισορροπούν ατυχώς μεταξύ χιούμορ και ύβρεως «προκαλώντας» την τύχη τους...
Βεβαίως, πέραν της ορθότητας ή μη των αποφάσεων, πιο ατυχές είναι ότι η
αυστηρότητα του ΕΣΡ εξαντλείται ακόμα και όταν τα πρόσωπα μετακινούνται σε άλλο σταθμό (ο ΑΝΤ1 έχει τιμωρηθεί για την Τ. Στεφανίδου όταν είχε μετακινηθεί στον Star, ο Σκάι 100,3 όταν η «Ελληνοφρένεια» είχε ήδη οδεύσει στον Real, η ΕΡΤ για την Α. Δρούζα όταν είχε προ πολλού αποχωρήσει...). Το χειρότερο; Το ΕΣΡ επιμένει να εγκαλεί «κουφάρια» καναλιών και ραδιοφώνων με τρανταχτό παράδειγμα το Alter. Ενώ ο σταθμός κινδυνεύει να... ξεχαστεί, το ΕΣΡ επιμένει να βάζει στο μικροσκόπιο εκπομπές του 2011 και του 2010...
Το φαινόμενο οργιάζει στις επιχειρήσεις της περιφέρειας. Έτσι, συχνά συνωθούνται στους καναπέδες αναμονής του ΕΣΡ ανυποψίαστοι αγοραστές σταθμών (π.χ. κρεοπώλες, αγρότες) για αμαρτήματα των προκατόχων τους τα οποία δεν γνώριζαν όταν αγόραζαν τις επιχειρήσεις. Γιατί ως γνωστόν οι συχνότητες μεταφέρονται μαζί με τα βάρη τους?
Μπορεί το 2011 τα πρόστιμα να μειώθηκαν κατά 1,2 εκατ. ευρώ, αυτό δεν σημαίνει ότι η πίτα κατανεμήθηκε ακριβοδίκαια. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο ξετυλίγεται στην περίπτωση των προστίμων στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Alpha. Η πιο πρόσφατη, αιτιολογία για την επιβολήπροστίμου 30.000 ευρώ είναι η... κακοποίηση της γλώσσας από τον Λ. Λαζόπουλο για τα περσινά ξινά σταφύλια της 30ής/10/2011, οπότε ο ηθοποιός είχε αναφερθεί στη Σύνοδο Κορυφής.
Για λόγους πατριωτικούς, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στον Real FM (25.000 ευρώ) για τους χαρακτηρισμούς του Γ. Τράγκα κατά της Μέρκελ. Στο ίδιο πνεύμα, λίγες ημέρες μετά την ένταξη της «Ελληνοφρένειας» στον Real FM, το Συμβούλιο «φιλοδώρησε» τον Ρ/Σ με πρόστιμο 3.000 ευρώ για φάρσα στο υπ. Παιδείας.
Τέλος, σημειώνεται ότι ορισμένα κανάλια και Ρ/Σ τιμωρούνται με πρόστιμα ανακόλουθα με την οικονομική τους κατάσταση: Π.χ. ο Super B του Ν. Αχαΐας καλείται να καταβάλει 50.000 ευρώ για το τηλεπαιχνίδι Night Quiz, ενώ από 15.000 ευρώ έκαστος θα πρέπει να πληρώσουν ο Βεργίνα TV Θεσσαλονίκης και ο Πανόραμα TV. © Κώστας Παπαζαχαρίου (02/04/2012)www.satleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...