Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το νέο τηλεοπτικό σκηνικό

thumb
γράφει ο Τυπικός

(αναδημοσίευση απο ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)

Σε κλίμα αβεβαιότητας κινείται το τηλεοπτικό σκηνικό τις πρώτες εβδοµάδες του 2012, τη στιγµή που και τα κανάλια δεν εξαιρού­νται από το παγόβουνο, που ήδη λιώνει επικίνδυνα, των ελληνι­κών ΜΜΕ.

Αυτοί που ξέρουν την... πιάτσα της µικρής οθόνης ήδη έχουν αρχίσει να λένε ότι πολλά θα φανούν για το πώς θα κινηθούν οι τηλεοπτικοί σταθµοί τη φετινή χρονιά που µόλις µπήκε από την προγραµµατισµένη για την Παρασκευή έκτακτη γενική συνέλευση του Mega. Και αυτό δι­ότι, όπως είναι γνωστό, οι µέτοχοι του µεγάλου καναλιού πρέπει να ρί­ξουν 15 ζεστά εκατομμύρια σε µετρητό για να πορευτεί (σχετικά) ήσυ­χα ο τηλεοπτικός σταθµός. Το δικό του ενδιαφέρον έχει η αποτύπωση των - τεταµένων όπως λέγεται - σχέσεων των συνεταίρων στον ΔΟΛ και μετόχων στο Mega Σταύρου Ψυχάρη και Βίκτωρα Ρέστη. Την ίδια στιγµή, πληθαίνουν οι φωνές µέσα από το κανάλι που λένε ότι ο σχεδια­σµός των επιτελών του καναλιού προβλέπει την απομάκρυνση μερικών δεκάδων εργαζομένων, δηµοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών, πα­ρά τη γενναία μείωση μισθών που τους έχει γίνει στο πρόσφατο παρελ­θόν, ενώ αναµένεται, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, εκκαθάριση στο γραφείο της Θεσσαλονίκης και στο αθλητικό τμήμα, αφού στερεύουν σιγά-σιγά οι µεταδόσεις που έχει αναλάβει το κανάλι. Στον ίδιο σχεδια­σµό, λένε οι πληροφορίες, εντάσσονται οι απολύσεις δυο δημοσιογρά­φων από το γραφείο της Θεσσαλονίκης και το αθλητικό τµήµα του κα­ναλιού, που επί χρόνια βρίσκονταν στο δυναµικό του Mega, καθώς και µιας εργαζομένης στο διοικητικό προσωπικό.

Στον ΑΝΤ1 οι συζητήσεις µε τον Νίκο Χατζηνικολάου φαίνεται ότι έχουν παγώσει για την ώρα, ενώ τα στελέχη του καναλιού κοιµούνται και ξυπνάνε με τις... περικοπές, που µπορεί επιπλέον να γίνουν, στο µυαλό τους. Δεν είναι µυστικό πάντως ότι ο ΑΝΤ1 δεν ρίχνει ιδιαίτερα το βάρος του στο κοµµάτι της ενηµέρωσης. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η απόφαση να επενδύσει στο καθηµερινό και στο εβδοµαδιαίο του πρό­γραµµα εντάσσοντας νέες τηλεοπτικές σειρές.


Στο Alter η δήλωση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι περιµένει τους ερ­γαζοµένους του καναλιού ώστε να βρεθεί μια λύση και το κανάλι να εκ­πέμψει ξανά, τουλάχιστον, πρόσφερε... άρωµα αισιοδοξίας ότι µπορεί να βρεθεί τελικά μια λύση για τον τηλεοπτικό σταθµό. Οι πληροφορίες µάλιστα λένε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις µε την πλευρά του Βαγγέ­λη Μαρινάκη ώστε να µπει και να αναλάβει να τρέξει το κανάλι.

Στον Alpha οι πληροφορίες λένε ότι µέχρι το τέλος του µήνα (ή το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου) θα πραγµατοποιηθεί η επίσημη αλ­λαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του τηλεοπτικού σταθµού της Κάντζας και να περάσει εκ νέου το κανάλι στα χέρια του Δημήτρη Κοντομηνά. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται ο νέος - παλιός ιδιοκτήτης να επενδύσει στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού και οι όποιες αλλαγές θα αφορούν το ενημερωτικό κομμάτι, που λέγεται ότι θα ενισχυθεί, χωρίς όµως να αναµένονται µεγάλες αλλαγές.

Τέλος, το Kontra Channel με την ένταξή του του στην ψηφιακή πλατφόρμα της Nova, «ανοίγει» µε αυτό τον τρόπο τη βάση των τηλεθεατών του και εκτός Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...