Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ LEO BURNETT



Η υπαγωγή στο 99 δεν επιτρέπει την αίτηση πτώχευσης
Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση Leo Burnett, τα οποία οδηγούν σε σημαντική ανατροπή σκηνικού. Πιο συγκεκριμένα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας) αποφάσισε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 για τη Leo Burnett. To γεγονός αυτό σημαίνει πως το Publicis Groupe δεν μπορεί να αιτηθεί την πτώχευση της εταιρείας μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με τη διαδικασία συνδιαλλαγής.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο συνεκδίκασε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που κατέθεσε η Leo Burnett τον Ιούλιο, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι λίγο αργότερα, καθώς και την αίτηση πτώχευσης που έκαναν οι τελευταίοι για τη Leo Burnett στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής για τη Leo Burnett, ενώ παράλληλα δέχτηκε και την αίτηση λήψεως προληπτικών μέτρων από τη μεριά των εργαζομένων. Παράλληλα, απέρριψε την αίτηση πτώχευσης των εργαζομένων για την εταιρεία. Το εξαιρετικά σημαντικό, λοιπόν, είναι πως με το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής και τον ορισμό μεσολαβητή απαγορεύεται η «ατομική ή συλλογική αναγκαστική εκτέλεση» σε βάρος της Leo Burnett, αλλά και η «κήρυξή της σε κατάστασης πτώχευσης» μέχρι την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου που είτε θα επικυρώνει ή μη τη συμφωνία της Leo Burnett με τους πιστωτές είτε θα κηρύσσει την περάτωση της διαδικασίας συνδιαλλαγής. Επιπρόσθετα, μέχρι εκείνη την στιγμή απαγορεύεται «οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου της Leo Burnett ή προς αυτήν».
(Business Today)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...