Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Bαμπίρ» αποκάλεσε την Apple ο κιθαρίστας των Who

«Καλό θα ήταν η Apple να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της για να βοηθήσει τα νέα συγκροτήματα παρά για να ρουφάει το αίμα των καλλιτεχνών σαν ψηφιακό βαμπίρ με το iTunes». Τάδε έφη ο κιθαρίστας των θρυλικών Who, Πιτ Τάουνσεντ (φωτογραφία), σε σειρά διαλέξεων που οργάνωσε το ραδιόφωνο του BBC στη μνήμη του μουσικού παραγωγού Τζον Πιλ. Υποστήριξε ότι το διαδικτυακό κατάστημα iTunes δεν παρέχει τις υπηρεσίες που παρέχουν οι δισκογραφικές εταιρείες στους μουσικούς. «Αραγε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Επειδή απλά το iTunes υπάρχει στην Αγρια Δύση του Ιντερνετ μαζί με το facebook και το twitter;», αναρωτιέται ο 66χρονος μουσικός. 
Πρότεινε στην Apple να προσλάβει 20 ταλαντούχους μουσικούς «από τη δισκογραφία που πλήττεται» και να τους δώσει τις κατάλληλες οδηγίες, να τους παράσχει οικονομική στήριξη και να αναλάβει την προώθησή τους. Τέλος, τα έβαλε με το Ιντερνετ για το γεγονός ότι «καταστρέφει την έννοια των πνευματικών δικαιωμάτων όπως τα γνωρίζουμε σήμερα». Από το iTunes προέρχεται το 75% των τραγουδιών που κατεβάζουν νόμιμα οι χρήστες του Ιντερνετ. «Οσοι έχουν κατεβάσει κομμάτια μου δίχως να πληρώσουν, μπορούν επίσης να κλέψουν το ποδήλατο του γιου μου», είπε σε ειρωνικό τόνο. «Οταν κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάτι που έχω δημιουργήσει θα έπρεπε να το έχουν δωρεάν... αναρωτιέμαι τι απέγιναν η ανθρώπινη ηθική και η κοινωνική δικαιοσύνη», συμπληρώνει ο Πιτ Τάουνσεντ.

Πηγή τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...