Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

E.E.T.T.: Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας.


Μετά τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε σήμερα τη δημοσίευση του Τεύχους Προκήρυξης, βάσει του οποίου θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στην κινητή τηλεφωνία στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz.
Η διαγωνιστική διαδικασία οριστικοποιήθηκε, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι δε πλήρως συμβατή με το ισχύον ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο και ειδικότερα με τις αναθεωρημένες Οδηγίες Πλαίσιο και Αδειοδότησης δικτύων και υπηρεσιών (2002/21/ΕΚ και 2002/20/ΕΚ αντίστοιχα). Η ακολουθούμενη διαδικασία διασφαλίζει τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αμεροληψίας και της αναλογικότητας, ενώ εισάγει την ισότιμη και χωρίς διακρίσεις αντιμετώπιση υφιστάμενων παρόχων και τυχόν νεοεισερχομένων. Επιπλέον, η διαδικασία που υιοθετείται εξασφαλίζει
στους παρόχους την πρόσβαση στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων, που χρειάζονται, ώστε να επενδύσουν στην ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των καταναλωτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, εάν στη διαγωνιστική διαδικασία για τη φασματική περιοχή των 900 MHz: α) λάβουν μέρος έως τρεις (3) συμμετέχοντες, τότε θα χορηγηθούν σε αυτούς, στην τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, εύρους ζώνης από 5 μέχρι 7,5 MHz, που έχουν ήδη δεσμευθεί β) εάν λάβουν μέρος τέσσερις (4) συμμετέχοντες, τότε θα χορηγηθούν σε αυτούς, στην τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εύρους ζώνης 5 MHz, που έχουν ήδη δεσμευθεί γ) εάν λάβουν μέρος περισσότεροι από τέσσερις (4) συμμετέχοντες, τότε δεν υπάρχει προηγούμενη δέσμευση για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.
Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, για τη φασματική περιοχή των 900 MHz, αλλά και για τη φασματική περιοχή των 1800 MHz, τα τμήματα συχνοτήτων που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραμείνουν διαθέσιμα, χορηγούνται σε δεύτερο στάδιο, μέσω δημοπρασίας πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα.
Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η κατάθεση των φακέλων αιτήσεων συμμετοχής, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10:00 έως 11:00 π.μ. Το Τεύχος Προκήρυξης, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι κανόνες διεξαγωγής και τα στάδια της διαδικασίας, είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο (http://www.eett.gr ), καθώς και στα γραφεία της ΕΕΤΤ (Λ. Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι, 7ος όροφος, Τ: 210 6151000, F: 210 6105049), κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...