Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Fiat: Κερδισμένη απ' την ενοποίηση με Chrysler

Έσοδα ύψους 13,2 δισ. ευρώ και εμπορικά κέρδη 525 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβάνοντας την ενοποίηση με την Chrysler από την 1/6/2011), ανακοίνωσε ο όμιλος Fiat.
Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, τα καθαρά έσοδα ύψους 1.237 εκ. ευρώ επωφελήθηκαν από το εφάπαξ κεφαλαιακό κέρδος, το οποίο σχετίζεται με την αγορά ρυθμιζόμενης συμμετοχής στην Chrysler (μετά την διαγραφή άυλων και άλλων έκτακτων στοιχείων) ύψους 1,058 εκ. ευρώ. Tέλος, το σύνολο ρευστότητας διαμορφώθηκε στα 19,2 δισ. ευρώ.

Δεδομένης της ενοποίησης της Chrysler και της βελτιωμένης απόδοσης των άλλων δραστηριοτήτων της Fiat, ο Όμιλος αυξάνει τις προβλέψεις του για το 2011, με αναμενόμενα έσοδα άνω των 58 δισ. ευρώ, εμπορικά κέρδη 2,1 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,7 δισ. ευρώ. Το καθαρό βιομηχανικό χρέος για τον ενοποιημένο Όμιλο (Fiat & Chrysler) αναμένεται να κινηθεί μεταξύ των 5,0 και 5,5 δισ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά στη Fiat, χωρίς να υπολογίζεται η συμμετοχή της Chrysler, καταγράφηκαν έσοδα ύψους 10 δισ. ευρώ (αύξηση της τάξης του 6,5%), με αύξηση του εμπορικού κέρδους κατά 22,1%, στα 375 εκ. ευρώ, παρά την οικονομική ύφεση στην Ευρώπη. Το καθαρό βιομηχανικό χρέος ήταν κάτω από το 1 δισ. ευρώ, χωρίς τις εκταμιεύσεις ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, για την αύξηση του μεριδίου στην Chrysler (κατά 16%). Επίσης σημειώνεται η σημαντική ταμειακή ροή των 12,2 δισ. ευρώ, που πηγάζει από τις συνολικές δραστηριότητες και τη ρευστότητα της Fiat.

Η Chrysler συνέβαλε σημαντικά στα αποτελέσματα του Ομίλου, με τα έσοδα του Ιουνίου ύψους 3,3 δισ. ευρώ και κέρδη χρήσης 150 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fiat αυτή τη στιγμή κατέχει το 53,5% της Chrysler.
(advertising.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...