Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

OHE: Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα


Τι αναφέρει ειδική έκθεση του ΟργανισμούΗ πρόσβαση στο Διαδίκτυο αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα.
«Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε απαραίτητο εργαλείο προώθησης θεμελιωδών δικαιωμάτων βοηθώντας στην καταπολέμηση της ανισότητας και επιταχύνοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο, η εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης σε αυτό θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κράτη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.

Συντάκτης της έκθεσης είναι ο Φρανκ Λαρύ, ειδικός ερευνητής του Οργανισμού, ο οποίος τονίζει ότι η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους πολιτικών αναταραχών, όπως δείχνουν και όσα συνέβησαν στις αραβικές χώρες τους τελευταίους μήνες. Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι το Διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία του 21ου αιώνα και έχει μεγάλη επίδραση στην εξάπλωση της διαφάνειας, στην πρόσβαση στην πληροφορία και στην διευκόλυνση των πολιτών να συσπειρώνονται και να προωθούν τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπερνούν τα 2 δις. Στην έκθεση γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στο Facebook και τις ευκαιρίες που δίνει στους χρήστες του να επικοινωνούν και να οργανώνονται και τονίζει ότι οι χρήστες του συγκεκριμένου δικτύου το 2009 ήταν 150 εκατ., ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 600.
(to vima online)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...