Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

To Android κερδίζει τα iphones


H Google έχει κερδίσει μια άλλη μικρή νίκη στη μακρά και  μάχη μεταξύ του Android και της Apple στα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα.
Για πρώτη φορά, το Android τηλέφωνα είναι το πιο περιζήτητο smartphone μεταξύ των αμερικανών καταναλωτών κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με έρευνα της Nielsen που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 26/4.
Σε μια σειρά από μηνιαίες έρευνες, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Μαρτίου 2011, το 31% των καταναλωτών που σχεδίαζαν να πάρουν ένα νέο smartphone ανέφερε ότι το Android  ήταν αυτό που προτίμησαν, σε σύγκριση με το 30% που προτίμησε το iPhone.
Οι ίδιες έρευνες τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2010 έδειχναν ότι
το 26% αυτών των καταναλωτών ήθελαν android τηλέφωνο ενώ το 33% ήθελε ένα iPhone.
Οι συγκρίσεις  αυτές δεν είναι τέλειες αν λάβουμε υπόψιν ότι το android  τρέχει σε πολλαπλές συσκευές που κατασκευάζονται από μη-Google κατασκευαστές, ενώ το iOS λειτουργεί αποκλειστικά σε Apple συσκευές. 
Σε μια έρευνα της Nielsen πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, το 37% των αμερικανών χρηστών κινητών τηλεφώνων δήλωσαν ότι ανήκουν σε Android συσκευές, σε σύγκριση με το 27% που δήλωσαν ότι ανήκουν σε iPhones. Όταν ερωτηθέντες  περιορίστηκαν  σε αυτούς που είχαν αγοράσει τα τηλέφωνά τους κατά τους προηγούμενους έξι μήνες το μερίδιο Android αυξήθηκε στο 50% και το μερίδιο της Apple μειώθηκε στο 25%. (Η RIM αντιμετώπισε  μία ακόμη πιο δραστική μείωση του  7%.)www.mashable.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...