Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

H Google θα δώσει $ 100 εκατομμύρια για δημιουργία πρότυπου περιεχομένου στο YouTube


Η Google σχεδιάζει να δημιουργήσει 20 ειδικά κανάλια στο YouTube και θα δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του original προγράμματος  σύμφωνα  με την εφημερίδα Wall Street Journal .
Όπως και η Netflix ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα , η Google θέλει να δημιουργήσει video streaming δικού της περιεχομένου ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, η εταιρεία θα δημιουργήσει χαμηλού κόστους πρόγραμμα και θα  έχει σχεδιαστεί ειδικά για το διαδίκτυο και το YouTube, καθώς. Οι πηγές ανέφεραν ότι αυτό θα είναι μια «πολύ σημαντική αναθεώρηση» στο YouTube, το  οποίο έχει ήδη ένα προσοδοφόρο σύστημα διαφήμισης διαθέσιμο.
Ήταν ασαφές αν η Google θα άρχιζε να ξοδεύει  χρήματα για τη
δημιουργία  νέων προγραμμάτων, αλλά η WSJ είπε ότι η Google έχει επισκεφτεί πολλές φορές το Χόλιγουντ σε αναζήτηση ιδεών, και πιθανώς  καταλήγουν να κάνουν συμφωνίες με εταιρείες παραγωγής και τους διευθυντές για την παραγωγή του περιεχομένου.
Καλή κίνηση για την  Google. Η τηλεοπτική εκπομπή η κατεύθυνση είναι που αρχίζει να φαίνεται προφανής, όταν οι web-συνδεδεμένες οθόνες βρίσκουν το δρόμο τους σε όλο και περισσότερα σαλόνια σε συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς. Εκτός από μια πληθώρα set top boxes  είναι  πολλοί εκείνοι που εξοπλίζουν την τηλεόραση τους με συνδέσεις  στο Διαδίκτυο και η  Google TV  έχει αρχίσει να έχει νόημα υπό το πρίσμα αυτής της τελευταίας πρωτοβουλίας.
Με το αρχικό περιεχόμενο που παράγεται ειδικά για το web αρχίζει η μάχη για τους θεατές και θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για την συνδρομητική τηλεόραση,  και 
τα ελεύθερα κανάλια  να κυριαρχούν  όπως εξακολουθούν να κάνουν. Τώρα, αντί για 50 κανάλια  θα υπάρχουν 5 εκατομμύρια κανάλια, και αν η Google έχει  να κάνει με αυτό τότε είναι μόνο η αρχή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...