Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αύριο η πρεμιέρα του Debtocracy

Αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ «Debtocracy» (Χρεοκρατία) από τους έλληνες χρήστες του διαδικτύου όσο πλησιάζει η μέρα της επίσημης διάθεσής του. Το ντοκιμαντέρ που διαφημίζεται ως το πρώτο που πραγματοποιείται στη χώρα μας με παραγωγό τον θεατή καθώς στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση πολιτών, κάνει ιντερνετική πρεμιέρα αύριο στις 8 το βράδυ στις ιστοσελίδες xreokratia.gr και debtocracy.gr απ’ όπου επίσης θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.




Οι συντελεστές του Debtocracy συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Οι δημοσιογράφοι Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.
Τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Αγγελάκας.enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...