Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Στο ΕΣΡ για εξηγήσεις οι υπεύθυνοι του Alter


Σε σοβαρή διαπραγμάτευση με τις τράπεζες και τους μετόχους βρίσκεται η ιδιοκτησία του Alter, που ευελπιστεί ότι σύντομα θα επιλυθούν οι εκκρεμότητες και θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπαν χθες στην Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Κοσμάς Σφαέλος και η νομικός Μαρία Κωστοπούλου.

Είχε προηγηθεί αυτεπάγγελτη κλήση του Alter από το ΕΣΡ, βάση του άρθ. 1 παρ. 17 του Ν. 2328/95, που ορίζει ότι η ραδιοτηλεοπτική Αρχή μπορεί να ζητάει εξηγήσεις για τα προβλήματα στη λειτουργία ενός ραδιοτηλεοπτικού σταθμού:


 «Καθήκον μας είναι να τους καλέσουμε για να μας ενημερώσουν για την όλη κατάσταση στο κανάλι», είπε χθες ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης, επισημαίνοντας ότι το ΕΣΡ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, καθώς και ότι σε περίπτωση μεταβίβασης θα πρέπει το Συμβούλιο να ενημερωθεί εντός 10ημέρου από την υπογραφή τυχόν συμβολαίου. Το Alter, να σημειωθεί, ύστερα από μια εβδομάδα αναστολής του ζωντανού προγράμματος, απόφαση που έλαβε η διοίκηση μετά και την επίσχεση εργασίας των τεχνικών, εκπέμπει από την περασμένη Δευτέρα δελτία και λοιπές εκπομπές. Παράλληλα χθες, το ΕΣΡ συνέστησε 3μελή επιτροπή, αποτελούμενη από τις Χάρις Τσίγκου, Αγγελική Φλυτζάνη και Ολγα Γαρυφαλιά, προκειμένου να συντάξουν σχέδιο Οδηγίας για την τοποθέτηση προϊόντος (product placement), δεδομένου ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε πολλά σημεία των ρυθμίσεων του αναθεωρημένου Π.Δ. 109/2010 σε σχέση με το ισχύον Π.Δ. 100/2000.

Επιπλέον, επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 59.000 ευρώ: ποσό 30.000 ευρώ θα δώσει ο ΑΝΤ1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση από το «Ολα» του Θ. Αναστασιάδη της εφημερίδας «Πρώτο θέμα» στις 11/10/2010 και από το «X-Factor» του ομότιτλου περιοδικού στις 29/10/2010. Με 20.000 φιλοδώρησε το ΕΣΡ το «Δίκτυο Σερρών» για προσβολή προσωπικότητας αναφερόμενων προσώπων, ενώ από 3.000 ευρώ θα δώσουν ο ψυχαγωγικός Γαλαξίας FM Φωκίδας για παράνομη μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος, o Αχελώος FM Αιτωλοακαρνανίας για ελλιπή αποστολή εκζητηθείσης ροής προγράμματος και ο Δέλτα FM Eβρου για υπέρβαση ορίου δικτύωσης, στις 9 ώρες και 30 λεπτά αντί του νόμιμου 5ώρου.

(http://viewpress.wordpress.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...