Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

FT: Η Alpha πρέπει να το σκεφτεί διπλά πριν διώξει την Εθνική


Η Alpha Bank θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά πριν να απορρίψει την προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει άρθρο του Paul Betts, ανταποκριτή των Financial Times από το Παρίσι που δημοσιεύεται στην εφημερίδα.
Όπως εξηγεί ο Betts, η «συστολή» της Alpha απέναντι στην προσέγγιση της Εθνικής μπορεί να ήταν η διαδεδομένη πρακτική που ακολουθούνταν σε τέτοιες περιπτώσεις στις παλιές καλές ημέρες πριν από την κρίση, αλλά το δ.σ. της τράπεζας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα.
Η Alpha δεν θα πρέπει να προβληματίζεται για το ρίσκο της κρατικοποίησής της, αφού στην πραγματικότητα, το deal με την Εθνική θα μειώσει τις θέσεις των ασφαλιστικών ταμείων στο νέο σχήμα, επισημαίνει το άρθρο, προσθέτοντας τα πλεονεκτήματα του ενοποιημένου ομίλου σε ό,τι αφορά τις συνέργειες και την κεφαλαιακή ενίσχυση.
«Παρότι κανείς δεν υποστηρίζει ότι το δ.σ. της Alpha θα πρέπει απλά να παραδοθεί, προφανώς πρέπει να επανεξετάσουν την απόρριψη της Εθνικής κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες. Έχουν ακόμα χρόνο να το κάνουν, αν και η Εθνική δεν πρόκειται να περιμένει για πάντα», καταλήγει ο αρθρογράφος. isotimia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...