Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Υπουργική πρόσκληση στους συνεταιρισμούς να πάρουν Δωδώνη, ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ


Την στιγμή που η ΑΤΕ φιλοδοξεί να «βάλει» στα ταμεία της σημαντικό ποσό από την πώληση της κερδοφόρας γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και των άλλων εταιρειών του αγροτοδιατροφικού τομέα (ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ), ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, απηύθυνε πρόσκληση στις συνεταιριστικές ενώσεις και οργανώσεις να διεκδικήσουν και να αγοράσουν τις αγροκτηνοτροφικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ που βγαίνουν οσονούπω στο «σφυρί».


«Η κυβέρνηση είναι υπέρμαχος των συνεταιρισμών και των πρωτοβουλιών που μπορεί να πάρουν οι συνεταιριστές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πεδίο δόξης λαμπρό για το συνεταιριστικό κίνημα να έρθει και να αναλάβει όλες αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται κάτω από την Αγροτική και να διεκδικήσει να τις αγοράσει και να τις λειτουργήσει επ’ ωφελεία των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα», τόνισε ο υφυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου. Μάλιστα, συμβούλεψε τους συνεταιριστές να το πράξουν ώστε «να στηρίξουν το εισόδημα του παραγωγού, του κτηνοτρόφου και του γεωργού»
Η πρόσκληση Σαχινίδη, εκτιμάται ότι φωτογραφίζει κυρίως τη Δωδώνη, τη μοναδική εκ των τεσσάρων θυγατρικών της Αγροτικής που είναι κερδοφόρα, απαλλαγμένη από χρέη και για την οποία υπάρχει ήδη μια προεργασία κι ένα μικτό σχήμα παραγωγών, ενώσεων και αγροτοσυνδικαλιστών (ΣΕΚ) που έχει εκφράσει ενδιαφέρον.
Το θέμα, ωστόσο, έχει «κολλήσει» στο οικονομικό, αφού η αξία του μεριδίου της ΑΤΕ στη Δωδώνη (66%) αποτιμάται μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν από συνεταιριστικούς πόρους. Εκτός, βέβαια, εκτός κι αν η ΑΤΕ παράσχει δάνεια στους συνεταιρισμούς για να εξαγοράσουν τις μετοχές της, κάτι που αυτή τη στιγμή – και υπό το αγρυπνο βλέμμα της τρόικας- δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό. isotimia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...