Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Οικονομική δυσκολία για πασίγνωστή εταιρία παραγωγής


Ασύλληπτα τα ποσά   

Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian: η μεγαλύτερη εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών  «EndeMol» αντιμετωπίζει μεγάλη οικονομική δυσκολία. Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα οι μέτοχοι έχουν πληροφορηθεί από την διοίκηση της Endemol πως η εταιρία δεν θα κατορθώσει να καλύψει τα οικονομικά της το 2011. 


Το 2007 η εταιρία παραγωγής είχε εξαγοραστεί από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την Goldman Sachs και την Cyrte Investments έναντι 3,4 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Τα χρέη της εταιρίας ανερχόντουσαν στα 2,3 δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι τρεις αγοραστές υποστήριζαν πως η εταιρία θα μπορούσε να ξεχρεωθεί με τα έσοδα της αυτόνομα και μακροπρόθεσμα θα άφηνε υψηλόβαθμα κέρδη. Έκαναν λάθος!
Η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο Μπερλουσκόνι έχει χάσει μέχρι τώρα περίπου 1,4 δισεκατομμύρια Ευρώ, γεγονός που έχει εξοργίσει τον μιντιακό κολοσσό και πρωθυπουργό της Ιταλίας. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το 2010 η εταιρία είχε έσοδα 1,14 δισεκατομμύρια Ευρώ, όσο ακριβώς και το 2007, την χρονιά εξαγοράς. Τα κέρδη της εταιρίας ωστόσο μειώθηκαν κατά 90 εκατομμύρια σε σχέση με το 2007 (230 εκατομμύρια το 2007, 140 εκατομμύρια το 2011). Πρόβλημα? Η εταιρία παραγωγής αδυνατεί να αφήσει κέρδη και θεωρείται αδύνατο να πληρωθεί το χρέος και μακροπρόθεσμα οικονομικοί κύκλοι τονίζουν πως θα βγουν ζημιωμένοι, ενώ οι τράπεζες και τα Φόντς που καλύπτουν με ρευστό την EndeMol έχουν ήδη καταθέσει πρόταση για διάσπαση του ομίλου.
http://tvnea.blogspot.com/2011/03/blog-post_6241.html#ixzz1GsS6GKdz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...