Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Νokia και η Microsoft ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία στην κινητή τηλεφωνία

H Nokia και η Microsoft ανακοίνωσαν σήμερα τα κοινά σχέδια τους για την διαμόρφωση μίας ευρείας στρατηγικής συνεργασίας, στόχος της οποίας είναι η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου περιβάλλοντος κινητών τηλεφώνων. Πρόκειται για μία συνεργασία που ουσιαστικά καλείται να αντιμετωπίσει την κυριαρχία της Apple και του Android της Google στο χώρο των smartphones.

H ανακοίνωση έγινε από τον Stephen Elop, πρώην στέλεχος της Microsoft και νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nokia. Η Nokia θα εγκαθιστά τα Windows 7 στα smartphone της, θα υιοθετήσει την μηχανή αναζήτησης Bing ενώ οι χάρτες της θα γίνουν κομμάτι των αντίστοιχων χαρτών της Microsoft.

Πρόκειται για μία μεγάλη στροφή της Nokia: από το δημοφιλές Symbian στρέφεται στα Windows 7. Το Symbian είναι μεν ένα λειτουργικό με μεγάλο κομμάτι στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων όμως είναι σαφές πως χάνει την μάχη στην συγκεκριμένη αγορά. Από την άλλη πλευρά, τα Windows 7 έχει πολλά θετικά στοιχεία, όμως δεν είναι σαφές αν η Microsoft προλαβαίνει να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Η συνεργασία μοιάζει να είναι η τελευταία ευκαιρία και για τις δύο προκειμένου να συμβεί αυτό.


Πηγές: BBCΝΥ Τimes, Nokia

H ανάρτηση της είδησης είναι σε ακόμα εξέλιξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...