Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Γιγαντώνεται η εξάπλωση της IPTV σε διεθνές επίπεδο


Υψηλές προοπτικές ανάπτυξης, με ραγδαία αύξηση της διείσδυσης στα νοικοκυριά και σημαντική διεύρυνση εσόδων από την παροχή της υπηρεσίας, αναμένονται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για την IPTV σε διεθνές επίπεδο.
Ο νέος τρόπος παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών διεισδύει με ταχείς ρυθμούς κυρίως στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά, ενώ ειδικότερα όσον αφορά στην Ελλάδα ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις που προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας Market Research Group, ο αριθμός των νοικοκυριών που θα κάνουν χρήση της υπηρεσίας IPTV, στα επόμενα τρία χρόνια, αναμένεται να εκτιναχθεί στα 111,5 εκατομμύρια μέχρι το 2014, από 44 εκατομμύρια σήμερα.
Πρόκειται για αύξηση ρεκόρ, η οποία είναι ενδεικτική της
προοπτικής που παρουσιάζει η υπηρεσία στο σύγχρονο περιβάλλον των media, στο οποίο μπαίνει ολοένα και πιο δυναμικά. Εξίσου εντυπωσιακή με την είσοδο στα νοικοκυριά είναι και η αύξηση των εσόδων που αναμένεται να φτάσουν στην επόμενη τριετία στα 47,9 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 28%.
Επισημαίνεται ότι η ποσοστιαία αύξηση, τόσο των εσόδων, όσο και των συνδρομητών, είναι από τις υψηλότερες στο χώρο της παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών, από τον οποίο μερίδιο διεκδικούν βάσει των νέων δεδομένων η παραδοσιακή τηλεόραση, η επίγεια και η δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση, το web TV, ενώ με πιο αργούς ρυθμούς στην Ευρώπη και με αλματώδεις στην Ασία εισέρχεται στο χώρο και η Mobile TV.
Στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, μετά τις πρώτες εισόδους στο χώρο -αρκετές από τις οποίες έγιναν και λόγω κάλυψης του ανταγωνισμού- η κατάσταση φαίνεται να έχει ισορροπήσει με τον ΟΤΕ [OTEr.AT] και το Conn-x TV να επενδύουν σε ακριβό (αθλητικό) περιεχόμενο και τη σύμπραξη ON και Vivodi να αποτελεί ένα σημαντικό παίκτη.
Ναυτεμπορική

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...