Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Google παρουσίασε δύο νέα χαρακτηριστικά ειδοποιήσεων ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Η Google ανακοίνωσε μέσω του επίσημου blog της ένα νέο χαρακτηριστικό του Gmail το οποίο προσφέρει HTML5 ειδοποιήσεις στο desktop του χρήστη όταν λαμβάνει νέα e-mails ή ακόμα και νέες συζητήσεις.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο με Google Chrome και για να ενεργοποιηθεί, ο χρήστης πρέπει να μπει στον Gmail λογαριασμό του και να επιλέξει τις "Ρυθμίσεις" που βρίσκονται πάνω δεξιά. Έπειτα στην κύρια καρτέλα και στο πεδίο "Ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας", υπάρχουν επιλογές ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων σχετικά με τις συζητήσεις και τα νέα μηνύματα αντίστοιχα.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  desktopnotifgmail.png Εμφανίσεις:  95 Μέγεθος:  14,4 KB

Επίσης πριν από δύο ημέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω ενός άλλου post στο επίσημο blog του Gmail, την δυνατότητα να βλέπει ο χρήστης πόσα μη αναγνωσμένα εισερχόμενα μηνύματα έχει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο πάνω στον τίτλο της καρτέλας του Gmail και χωρίς να χρειαστεί να δει το inbox του. Το νέο χαρακτηριστικό μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από την καρτέλα "Εργαστήρια" στις ρυθμίσεις του Gmail επιλέγοντας ενεργοποίηση στο πεδίο "Εικονίδιο μη αναγνωσμένου μηνύματος".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω χαρακτηριστικό λειτουργεί μόνο σε Google Chrome (έκδοση 6 ή νεότερη) και σε Mozilla Firefox(έκδοση 2 ή νεότερη).


Πηγή: gmailblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...