Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η αγορά των παιχνιδιών στα κοινωνικά δίκτυα θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, μέσα στο 2011 η αγορά των παιχνιδιών, μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Σε αυτό συνηγορεί η ταχεία αύξηση του πλήθους των χρηστών και της διαφήμισης των online παιχνιδιών των κοινωνικών δικτύων.

Πρόκειται για 28% αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο τζίρο του 2010 των 856 εκατομμυρίων δολαρίων. Σχεδόν 62 εκατομμύρια χρήστες internet στις Η.Π.Α., δηλαδή το 27% του συνόλου των χρηστών, αναμένεται να παίξουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι σε κοινωνικό δίκτυο κάθε μήνα, σε σχέση με τα 53 εκατομμύρια χρήστες που έπαιζαν πέρσι.

Η πώληση εικονικών αγαθών θα συνεχίσει να αποτελεί την βασική πηγή εσόδων τόσο για φέτος, όσο για το 2012. Επίσης θα αυξηθεί και ο κύκλος εργασιών του τομέα των διαφημίσεων, αφού οι προσδοκίες εσόδων θα επιτρέψουν 60% αύξηση των διαφημίσεων για τα παιχνίδια στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Paul Verna, συγγραφέας μελέτης για τα παιχνίδια κοινωνικών δικτύων, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Οι προβλέψεις για την αύξηση του κοινού και των εσόδων, δίνουν την ευκαιρία στους διαφημιστές να προωθήσουν τις εταιρείες τους μέσα από τα παιχνίδια των κοινωνικών δικτύων."


Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...