Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Τα iPhone στέλνουν προσωπικά δεδομένα σε τρίτους(;)

Σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal, πάνω από τις μισές εφαρμογές σε iPhone και Android στέλνουνπροσωπικά δεδομένα πίσω σε διαφημιστικές εταιρείες, συνήθως χωρίς την συναίνεση του χρήστη.
Ερευνήθηκαν 101 δημοφιλείς εφαρμογές από τις οποίες οι 56 έστειλαν πίσω το μοναδικό για κάθε...
συσκευή αναγνωριστικό (UDID) σε άλλες εταιρείες χωρίς την συγκατάθεση των
χρηστών.
Μάλιστα 5 από αυτές έστειλαν την ηλικία, το φύλο και άλλα προσωπικά στοιχεία σε τρίτους, παρ' ότι οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν από τους ίδιους τους χρήστες και δεν είχαν «εξαχθεί» από άλλα μέρη της μνήμης της συσκευής.
Αν και οι περισσότεροι υπολογιστές είναι σε θέση να μπλοκάρουν τη χρήση των cookies στον web browser, φαίνεται να υπάρχειπεριορισμένη δυνατότητα μπλοκαρίσματος της αποστολής του μοναδικού αναγνωριστικού της συσκευής το οποίο είναι ενσωματωμένο στα smarthphones.
Το iPhone της Apple δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπλοκάρει την αποστολή των δεδομένων θέσης του, αλλά ο διαμοιρασμός των άλλων προσωπικών στοιχείων δεν φαίνεται πως μπορεί να αποκλειστεί.
Μεταξύ των εφαρμογών που δοκιμάστηκαν από την Wall Street Journal, διαπιστώθηκε ότι τα iPhone apps στέλνουν σε τρίτους περισσότερα προσωπικά στοιχεία απ' ότι αυτά για Android.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...