Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Λεφτά, στις συχνότητες, υπάρχουν...

Απόλυτα επίκαιρη η ημερίδα του ΙΟΜ για την ψηφιακή τηλεόραση την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, με τίτλο «Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση: Ρυθμίσεις και Αρρυθμίες», στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (από τις 9.30 έως τις 17.00), υπό το βάρος της τοποθέτησης του φάσματος συχνοτήτων στον προϋπολογισμό του 2011. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Τηλέμαχος Χυτήρης και θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών και της ΕΕΤΤ για το ζήτημα της σύνταξης του οριστικού χάρτη συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Στην ίδια ενότητα θα μιλήσουν ο καθηγητής του ΕΜΠ Χ. Καψάλης, ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών Α. Παπατσώρης, ο διευθύνων σύμβουλος της Digea Γ. Μαθιός και ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γ. Στεφανόπουλος.

Τα ζητήματα του κόστους της ψηφιακής μετάβασης
, της λήψης μέτρων κρατικών ενισχύσεων για την υποστήριξη και την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης, της ενημέρωσης του κοινού και της προετοιμασίας της αγοράς θα αναπτύξουν, ανάμεσα σε άλλους, ο πρόεδρος της Digea Κ. Κιμπουρόπουλος, ο πρόεδρος της Digital Union κ. Α. Ανατολιωτάκης και ο γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Ν. Μιχαλίτσης.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων να αντλήσει το ποσόν των 350 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει, «από το φάσμα των συχνοτήτων,
 συμπεριλαμβανομένου και του ψηφιακού μερίσματος». «Η αξιοποίηση του φάσματος συχνοτήτων για την εκπομπή ψηφιακού σήματος δίδει νέες δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου». Ο έλεγχος λοιπόν της διαδικασίας θα γίνει πλέον από τρεις υπουργούς, τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Τ. Χυτήρη και τον Δ. Ρέππα, με στόχο και τα έσοδα.
Στο σκέλος των τηλεπικοινωνιών, οι άδειες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας λήγουν το 2012 και η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει, έναντι αντιτίμου, την επόμενη χρονιά στην ανανέωσή τους, καθώς είναι μια αγορά αξίας 4 δισ. ευρώ.  (Παρόν)
 Στο σκέλος της ψηφιακής τηλεόρασης, είναι απαραίτητη πλέον, ύστερα και από την απόφαση 3578/2010 του ΣτΕ, η αδειοδότηση των σταθμών. 
 
Αυτό πρακτικά ίσως να σημαίνει και την εφάπαξ καταβολή ενός τιμήματος, ενώ απομένει η μάχη για τη διαχείριση του ψηφιακού μερίσματος μεταξύ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. 
 
Τέλος, για πρώτη φορά γίνεται λόγος έμμεσα για την καταβολή ανταλλάγματος και για τη χρήση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Βέβαια όλα αυτά είναι εκτιμήσεις. Απομένει να υπάρξει και ένα σχέδιο... satleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...