Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Οι προοπτικές της 3DTV

Οι πωλήσεις τηλεοπτικών δεκτών στην Ιαπωνία αυξάνονται ραγδαία το τελευταίο διάστημα, καθώς η  χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θα είναι η πρώτη παγκοσμίως που θα μεταδώσει μια τηλεοπτική σειρά μυθοπλασίας γυρισμένη εξ΄ ολοκλήρου σε 3D. Πρόκειται για δραματική σειρά 10 επεισοδίων με τον τίτλο Tokyo Control, η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται από τον ερχόμενο Ιανουάριο στο κανάλι Fuji Television. Ακόμη, εντός του 2011 αναμένονται στην Ιαπωνία και νέες τηλεοπτικές παραγωγές σε 3D, που θα περιλαμβάνουν αθλητικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και μουσικά προγράμματα.
Και ενώ στη χώρα αυτή η 3DTV δείχνει να έχει υψηλή αποδοχή, δε συμβαίνει το ίδιο διεθνώς όπως δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της εταιρίας NSR Research.
Η εν λόγω έρευνα διαπιστώνει ότι μέσα στην επόμενη 10ετία η 3DTV θα είναι μια περιορισμένη αγορά, καθώς δεν πρόκειται να μεταδίδονται περισσότερα από 200 κανάλια 3DTV, σε αντίθεση π.χ. με την
HDTV που προβλέπεται να εκπέμπουν πάνω από 6.000 κανάλια στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι λόγοι είναι αρκετοί, με το οικονομικό να αποτελεί τη βασικότερη παράμετρο, αφού η παραγωγή 3D ειδικά για ζωντανές μεταδόσεις (live events) είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση.
Πηγές : www.advanced-television.com & www.apbu.or (IOM ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...