Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τι περιέχουν τα έγγραφα της WikiLeaks

Σε έναν άνευ προηγουμένου διαδικτυακό πόλεμο έχει επιδοθεί την Κυριακή (28/11) ολόκλητο το Internet με τα περιέχομενα των εγγράφων της WikiLeaks να διαρρέουν το ένα μετά το άλλο. Η Σαουδική Αραβία είχε παροτρύνει τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν πόλεμο με το Ιράν, Νότια Κορέα και ΗΠΑ σχεδιάζουν την εξόντωση της Βόρειας Κορέας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Βλάντιμιρ Πούτιν επιδίδονται σε μυστικές ενεργειακές συμφωνίες, ενώ η μεγάλη βόμβα αφορά τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία έχει την παρακολουθήση ανώτατων αξιωματούχων του ΟΗΕ.


H γερμανική Der Spiegel, οι New York Times, η ισπανική El pais και η γαλλική Le Monde είναι οι εφημερίδες που διαθέτουν πάνω από 250.000 έγγραφα της WikiLeaks και προκαλούν πραγματική διπλωματική κρίση.

Η Guardian αποκτά όλο και περισσότερα απόρρητα έγγραφα τα οποία ανεβάζει σταδιακά στο διαδικτυακό της τόπο.

Η μεγάλη βόμβα

Από την Κοντολίζα Ράις ως τη Χίλαρι Κλίντον, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ  απ’ ό,τι φαίνεται βασίζεται στην ενδελεχή παρακολούθηση συμμάχων και εχθρών.

Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν ό,τι κινείται εντός και εκτός αμερικανικών πρεσβειών στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αποκτώντας πρόσβαση ακόμα και στα προσωπικά τους στοιχεία.

DNA, δακτυλικά αποτυπώματα, καθημερινή ρουτίνα είναι τα στοιχεία τα οποία αναφέρουν στο State Department οι πράκτορες.

Απαύγασμα όλων είναι η παρακολούθηση ακόμα και ανώτατων στελεχών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου πιθανότατα να συμπεριλαμβάνεται ακόμα και ο γενικός γραμματάεας Μπαν Κι Μουν.

 Το εσωτερικό δίκτυο και κάθε μορφή επικοινωνίας  των αξιωματούχων του ΟΗΕ βρίσκονται πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των πρακτόρων.

Η Κίνα και η Google

Από το 2002 οι κινεζικές αρχές είχαν καταφέρει να εισβάλλουν στους υπολογιστές της αμερικανικής κυβέρνησης, στου Δαλάι Λάμα και πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων.

Το γεγονός με τη Google ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα, ένα μικρό μέρος της δυνατότητας της κινεζικής κυβέρνσησης να εισβάλει στα συστήματα και να προκαλεί σαμποτάζ στις επιχειρήσεις.

Ότάν το ανακάλυψε η αμερικανική κυβέρνηση ήταν ήδη αργά.

Η εξαφάνιση της Βόρειας Κορέας

Σε ένα διπλωματικό έγγραφο  αναφέρονται οι συζητήσεις Νοτιοκορεατών και αμερικανών αξιωματούχων για μια ενοποιημένη Κορέα.

Μάλιστα αναφέρονται σε εμπορικό σαμποτάζ που θα μπορούσε να κάνει η Νότια Κορέα στην Πιονγκγιανγκ, εισβάλλοντας στην αγορά της Κίνας, προκειμένου να γονατίσει την οικονομία της Βόρειας Κορέας, που αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα.

Μπερλουσκόνι – Πούτιν

Οι δύο άνδρες συνδέονται με μια στενή φιλία, όπως αναφέρει αμερικανός πράκτορας από τη Ρώμη το 2009.

Η στενή αυτή φιλία μεταφράζεται σε κρυφές ενεργειακές συμφωνίες, με συμβόλαια κάτω από το τραπέζι, ενώ τονίζεται και υπάρξη ενός «σκοτεινού» συνδέσμου από την Ιταλία, χωρίς να διευκρινίζεται ο ρόλος του.

(cosmo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...