Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Marfin Laiki Bank - Τα πρώτα φιλόδοξα βήματα στην Κίνα


image
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε πρόσφατη κυπριακή επιχειρηματική αποστολή στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, που οργανώθηκε από τη Δικηγορική Εταιρεία Ανδρέας Νεοκλέους & Σια ΔΕΠΕ και τη Marfin Laiki Bank.
Της πολυάριθμης αποστολής ηγήθηκαν ο κ. Ανδρέας Νεοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της Δικηγορικής Εταιρείας και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Laiki Bank,κ. Χρίστος Στυλιανίδης.


«Έχουμε μελετήσει και γνωρίζουμε πολύ καλά την Κίνα ,διαπιστώνοντας τη δυναμική και  τις ευοίωνες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Κύπρο, αλλά και εργασίες διεθνών εταιρειών κινεζικής ιδιοκτησίας, ώστε να καταστούμε  μια πραγματική γέφυρα για κινέζικα κεφάλαια προς τον Ευρωπαϊκό χώρο, την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία, Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες» ανέφερε ο κ. Νεοκλέους». «Ξέρουμε –συνέχισε-πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα αυτό, αλλά έχουμε το βάθος, την εμπειρία και τις γνώσεις που χρειάζονται και το μόνο που απομένει είναι η σωστή επένδυση στην αγορά αυτή».
Ο κ. Χρίστος Στυλιανίδης ανέφερε τα εξής:

«Η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες, ενώ είναι πλέον και ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές, με τον πλούτο που έχει δημιουργήσει. Με την επίσκεψη μας, συγκεντρώσαμε σημαντικά στοιχεία και δεδομένα που θα μας βοηθήσουν στην διαμόρφωση της στρατηγικής μας για είσοδο στην συγκεκριμένη αγορά, μια απόφαση που είναι συνεπής με τη στρατηγική του Ομίλου να διεκδικήσει ένα αυξανόμενο μερίδιο στις Τραπεζικές Εργασίες των αναδυόμενων αγορών. H Marfin Popular Bank αναγνωρίζοντας τις ευοίωνες προοπτικές από ένα άνοιγμα στην Κίνα, αποφάσισε την είσοδο της στην αγορά αυτή μέσω Γραφείου Αντιπροσωπείας που αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2011. Για τα σχέδια μας έχουμε ήδη ενημερώσει την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ενώ κατά την επίσκεψη μας στην Κίνα επισκεφθήκαμε την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή για Τραπεζικά Ιδρύματα  όπου και είχαμε μια πολύ θετική συζήτηση με τα ανώτερα στελέχη της. Ως Marfin Laiki Bank έχουμε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των διεθνών επιχειρήσεων και θεωρούμε ευθύνη και καθήκον  μας την ανάπτυξη νέων αγορών, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας έμπρακτα πρωτοποριακά ανοίγματα κυπριακών επιχειρήσεων ».
Η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής ,είχε παρουσιάσεις και συναντήσεις με αξιωματούχους, δικηγόρους, λογιστές και άλλους επαγγελματίες σε Πεκίνο, Σιαγκάϊ και Τσιντάο.
Οι κ.κ. Νεοκλέους και Στυλιανίδης έκφρασαν τις ευχαριστίες της αποστολής προς τον πρέσβη της Κύπρου στην Κίνα κ. Ιερωνυμίδη, για την σημαντική στήριξη και βοήθειά του, τόσο για την οργάνωση της αποστολής όσο και την εκπλήρωση ενός τόσο πλούσιου προγράμματος συναντήσεων και επισκέψεων».

(Αναδημοσίευση απο greekmoney)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...