Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

H απάντηση του «Goal» στον Β. Μαρινάκη

Το «Goal News» στο φύλλο του Σαββάτου (13/11) δημοσίευσε αυτούσιο το εξώδικο που απέστειλε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης στην εφημερίδα, για δημοσίευμα του Κώστα Καίσαρη το οποίο «χαρακτηρίζει παντελώς ψευδές» (πρωτοσέλιδο χτύπημα).

Η απάντηση του «Goal» (υπογράφουν ο εκδότης Βασίλης Βέργης και ο διευθυντής Ανδρέας Δημάτος) είναι η εξής: «Το ''Goal'' θα δημοσίευε την διάψευση του Ευάγγελου Μαρινάκη για το χθεσινό ρεπορτάζ του Κώστα Καίσαρη, σεβόμενο τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού δεν μας είχε αποστείλει εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία.

Η εφημερίδα σέβεται απόλυτα την διάψευση του κ. Μαρινάκη αλλά αρνείται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσα μας καταλογίζει για δόλο, επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, αλλά και μεθόδευση του ρεπορτάζ με στόχο να επιληφθούν τα αρμόδια όργανα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τις πολιτείας.



Πρώτον: Επειδή ο κ. Μαρινάκης τον οποίο και σεβόμαστε απόλυτα, έχει σύντομη μέχρι σήμερα διαδρομή στο χώρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μπορεί ν ρωτήσει και να πληροφορηθεί ότι αντίστοιχες κατηγορίες εναντίον της εφημερίδας έχουν εκτοξεύσει παράγοντες και εκπρόσωποι όλων των μεγάλων ομάδων που κατά περιόδους ανακάλυπταν σκοπιμότητες όταν έβρισκαν το ''Goal'' απέναντι τους και όταν αντιλαμβάνονταν ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν κυκλοφορεί έχοντας ως αποκλειστική αποστολή να μεταφέρει τις απόψεις τους.

Δεύτερον: Η παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος ζήτησε τα πρακτικά της συνεδρίασης της Super League, δεν έγινε εξαιτίας του χθεσινού δημοσιεύματος του ''Goal'', το οποίο διέψευσε ο κ. Μαρινάκης, αλλά με αφορμή όσα ειπώθηκαν για το περσινό πρωτάθλημα.

Οι ατάκες - διαρροές. ''ξέρω πως πήρατε πέρσι το πρωτάθλημα'' και '' το περσινό πρωτάθλημα ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο» που αποδόθηκαν στον κ. Μαρινάκη και από τις εφημερίδες που απευθύνονται αποκλειστικά στους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά και από το σύνολο του ελληνικού Τύπου δεν έχουν καν διαψευστεί από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τρίτον: Η χρονική στιγμή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ την οποία ο κ. Μαρινάκης δεν θεωρεί τυχαία, ταυτίζεται απόλυτα με τις ημέρες που ακολούθησαν το επίμαχο ΔΣ της Λίγκας και με το χρόνο κατά τον οποίο το σύνολο του αθλητικού και πολιτικού Τύπου έχει ασχοληθεί με όσα ειπώθηκαν στην διάρκεια του.

Την ημέρα άλλωστε που γράφτηκε το εν λόγω δημοσίευμα συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση η ανταλλαγή επιστολών και εντείνονταν οι διαρροές ανάμεσα στις διοικήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ενώ την επόμενη ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης όρισε έκτακτο συμβούλιο της Λίγκας για την προσεχή Τρίτη».


H απάντηση του Κώστα Καίσαρη

«Ένα σφάλμα έκανα. Πράγματι. Οι ευθύνες μου είναι τεράστιες και τις αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου. Απέναντι στο ποδόσφαιρο και στον ελληνικό λαό. Ειδικότερα μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που το πρωτάθλημα διεξάγεται υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες: σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, ομοψυχίας και στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

Χωρίς αντεγκλήσεις, διαξιφισμούς, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Με όλους ανεξαρτήτως τους επιφανείς παράγοντες να επιζητούν από την διαιτησία το 50-50 και μόνο. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν οι κ. Μαρινάκης, Πατέρας διατηρούν στενή και αδιατάρατχη φιλία, στην οποία ήρθε να δημιουργήσει προβλήματα το επίμαχο δημοσίευμα.

Σε σημείο να συγκληθεί για την προσεχή Τρίτη έκτακτη γενική συνέλευση της έλευση της Super League. Απορία προκαλεί ωστόσο η αδράνεια του κ. Πατέρα. Όφειλε και αυτός να αποστείλει εξώδικο για να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του αδελφικού του φίλου.

Αφού δηλώσω και πάλι ότι αναγνωρίζω τις ευθύνες μου, καλώς τους κ. Πατέρα, Μαρινάκη: να αγνοήσουν το δημοσίευμα και να τραβήξουν τον δρόμο που έχουν χαράξει. Το δρόμο της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης για το καλό του ποδοσφαίρου και μόνο, υπεράνω των στενών συλλογικών συμφερόντων.

Υ.Γ. Προς άρσιν κάθε παρεξηγήσεως, δηλώνω ότι εγκρίνω και επικροτώ τη γνωστή ατάκα του Νικόλα Πατέρα: ''Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τυχερό που έχει τον Βαγγέλη και εμένα''».

(cosmo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...