Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζεται το κάτεργο στις "Αποκαλύψεις"


Τραγική παραμένει η κατάσταση στη φυλλάδα Αποκαλύψεις των Κοτρώτσου-Κατσώνη (δείτε εδώ παλαιότερη ενημέρωση). Τους δύο μήνες φτάνει πια η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, και αυτό στην καλύτερη περίπτωση όσων είναι στο μισθολόγιο, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων που πληρώνεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχει να δει μισθό, σε κάποιες περιπτώσεις, από τον Ιούλιο!

Άμεση συνέπεια είναι, τον τελευταίο μήνα, να έχει ξεσπάσει ένα κύμα μαζικών αποχωρήσεων εργαζομένων. Οι δήθεν φοβέρες από τον (επιτυχημένο;;;) εκδότη Σ. Κοτρώτσο σχετικά με το ζοφερό σκηνικό που διαμορφώνεται στον κλάδο των ΜΜΕ («και πού αλλού θα πάτε;», «παντού έτσι είναι τα πράγματα») δε φαίνεται να πιάνουν τόπο καθώς η μη καταβολή των μισθών σε συνάρτηση με την ευτέλεια της εφημερίδας έχουν ωθήσει πάνω από 10 εργαζόμενους να προτιμήσουν την ανασφάλεια της ανεργίας παρά την κοροϊδία των δύο «μαθητευόμενων μάγων».


Το γεγονός αυτό βέβαια δε φαίνεται να πτοεί τους επιτελείς της εφημερίδας καθώς οι αποχωρήσαντες αντικαθίστανται από νέους εργαζόμενους οι οποίοι θα παραμείνουν στην εφημερίδα τουλάχιστον για δύο μήνες υπομένοντας την αμισθή εργασία τους και την κοροϊδία του «σήμερα, αύριο, μέχρι την Παρασκευή θα πληρωθείτε», έως ότου ανακυκλωθούν και αυτοί. Και βέβαια η φυλλάδα θα κρέμεται κάθε Σάββατο στα περίπτερα αποφέροντας κέρδη με μηδενικά εργατικά στους ιδιοκτήτες της.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ταυτόχρονα με την εξαφάνιση των μισθών των εργαζομένων έκανε την εμφάνισή του εντός της εφημερίδας, «δημοσία δαπάνη», ένας ένοπλος ασφαλίτης-μπράβος του Κοτρώτσου - για να προστατεύει άραγε ποιον και από ποιους;

(Αναδημοσίευση απο ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...