Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τα καζίνα απεργούν γιατί έρχονται τα ηλεκτρονικά φρουτάκια


 
Με κύριο αίτηµα να µη µεταβληθεί η Ελλάδα σε µια απέραντη λοταρία, οι περίπου 5.500 εργαζόµενοι στα εννέα ιδιωτικά καζίνα της χώρας προχώρησαν από τα µεσάνυχτα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Η Οµοσπονδία Επιχειρησιακών Σωµατείων Ιδιωτικών Καζίνο (ΟΕΣΙΚ) ζητάτηνάµεση απόσυρσητων κυβερνητικών σχεδίων για αδειοδότηση και νοµιµοποίηση παράνοµων – σήµερα – δραστηριοτήτων τυχερών παιχνιδιών (“φρουτάκια”, διαδικτυακά καζίνα, κ.λπ.) υποστηρίζοντας ότι «αυτό θα οδηγήσει τους Ελληνες σε έναν καταστροφικό φρουτόκοσµο». Για τον ίδιο λόγο αναµένεται να απεργήσουν την ερχόµενη Πέµπτη και οι ελεγκτές καζίνων.


Με βάση τις προτάσεις του υπουργείου Οικονοµικών, λέει ο κ. Γιάννης Λογοθέτης, πρόεδρος της ΟΕΣΙΚ, «η κυβέρνηση προτίθεται να εγκαταστήσει περί τα 32.000 τερµατικά VLTS (“φρουτάκια”) σε διάφορα σηµεία της Ελλάδας και να δώσει άδειες λειτουργίας νόµιµων διαδικτυακών τόπων στοιχηµατισµού νοµιµοποιώντας έτσι τον τζόγο στο Iντερνετ και στις γειτονιές».
Οι εργαζόµενοι στα εννέα καζίνα αναφέρουν ότι πίσω από τη ρύθµιση για τα «φρουτάκια» κρύβεται και η δική τους αγωνία για τα σχέδια που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν τη µείωση του προσωπικού στα συµβατικά καζίνα και την καθιέρωση νέων, ελαστικών µορφών εργασίας στους ναούς του τζόγου.
 
(greekmoney)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...