Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Οι Έλληνες κόβουν τις πιστωτικές κάρτες


Δραματική χαρακτηρίζεται πλέον η μείωση του τζίρου που πραγματοποιείται μέσω του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, ως απότοκο της εν εξελίξει οικονομικής κρίσης, η οποία τελικώς αποδεικνύεται η μεγαλύτερη από συστάσεως του κράτους. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που επιχειρούν οι τράπεζες ενόψει του κλεισίματος του έτους, ενδεχομένως η μείωση των συναλλαγών να φτάσουν και να ξεπεράσουν ως αξία ακόμα και το 1 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, η μείωση είχε φτάσει ήδη στα επίπεδα των 800 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο καθιστά τον παραπάνω «στόχο» κάτι παραπάνω από ρεαλιστικό.

Σχεδόν, σίγουρο. Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο στις εκδότριες τράπεζες και εταιρίες, όσο και στην αγορά, που βλέπουν τους καταναλωτές να απέχουν σχεδόν καθολικά από κάθε είδους αγορές. Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, χειροτερεύει, γεγονός το οποίο έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο το κύκλωμα της κατανάλωσης. Ακόμα και τα κίνητρα που προσφέρθηκαν στους καταναλωτές, προκειμένου να δελεασθούν, όπως, για παράδειγμα, καλύτερα επιτόκια σε όσους κάνουν χρήση των πιστωτικών τους καρτών, από κάποιο όριο και πάνω, δεν αποδείχθηκαν ικανά για να τους «βάλουν» στα καταστήματα. Η πτώση του τζίρου συνεχίζεται ραγδαία, από μήνα σε μήνα, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει που θα κλείσει αυτός ο κύκλος, που απειλεί πλέον το σύνολο του εμπορικού κόσμου.


(greekmoney)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...