Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

1 στους 8 έχει… ενοχληθεί από το ίντερνετ!



Μήπως το διαδίκτυο δεν είναι και τόσο αθώο; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από το ευρωπαϊκό Δίκτυο «EU Kids Online» και δημοσιοποιήθηκε σήμερα 1 νεαρός ευρωπαίος στους 8 δηλώνει ότι «ενοχλήθηκε ή διαταράχθηκε» από κάτι στο διαδίκτυο, κυρίως από θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ή μηνύματα μίσους.
 

Περίπου 23.420 νέοι χρήστες του διαδικτύου ηλικίας 9-16 ετών ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας αυτής σε 25 χώρες της ΕΕ σχετικά με τους κινδύνους στο διαδίκτυο: πορνογραφία, παρενόχληση, λήψη μηνυμάτων με σεξουαλικό χαρακτήρα, επαφές με αγνώστους, συναντήσεις στην πραγματική ζωή με αγνώστους, λήψη προσβλητικών μηνυμάτων, υπεξαίρεση προσωπικών δεδομένων.


Ένα 12% δήλωσε ότι «ενοχλήθηκε ή διαταράχθηκε από κάτι» -ένα 9% από το ποσοστό αυτό είναι παιδιά ηλικίας 9-10 ετών, διευκρινίζεται στην έρευνα. «Τα περισσότερα παιδιά δεν αναφέρουν προβλήματα ή ιδιαίτερες ανησυχίες στο διαδίκτυο», υπογραμμίζεται στην έκθεση.


Η Δανία, η Σουηδία και η Εσθονία είναι οι χώρες όπου τα παιδιά διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, τονίζεται στην έρευνα.


Όλοι οι κίνδυνοι αυξάνουν με την ηλικία. Ένα 13% παιδιών ηλικίας 9-10 ετών βρέθηκε αντιμέτωπο με τουλάχιστον ένα κίνδυνο. Το ποσοστό ανέρχεται στο 32% στα παιδιά ηλικίας 11-12 ετών, σε 49% στα παιδιά 13-14 ετών, και στο 61% για τα παιδιά 15-16 ετών.


Καθώς τα παιδιά μπαίνουν στο διαδίκτυο ολοένα και σε νεότερη ηλικία: 7 ετών στη Σουηδία, 8 ετών σε πολλές άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Σε όλες τις χώρες το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 9-10 ετών μπαίνει στο δίκτυο καθημερινά και το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 77% στα παιδιά ηλικίας 15-16.

(Αναδημοσίευση απο protothema.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...