Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

iAd Η νέα εποχή στην διαφήμιση.

Η Apple λανσάρει την νέα εφαρμογή(iAD) για να "σερβίρει"  διαφήμιση στα κινητά . Είναι κατά την γνώμη μου κάτι πραγματικά νέο καθώς θα δώσει ώθηση στο διαφημιστικό έσοδο που θα παράγεται γαι διαφήμιση στις συσκευές τηλεφώνου.Για πρώτη φορά η διαφήμιση στα κινητά θα έχει  πραγματικό  νόημα. Κατά την δική μου άποψη το "κινητό" θα είναι το no 1 διαφημιστικό μέσο τα επόμενα χρόνια .Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό ως διαφημιστικό μέσο .Είναι μαζικό ,όλοι το έχουμε πάντα μαζί μας ,"ξέρει" πολλά πράγματα για μας ακόμα και το που βρισκόμαστε κάθε στιγμή ,έχει ήχο εικόνα και πάνω απ' όλα είναι προσωπικό.

  Πρόκειται για επανάσταση ή για την αρχή της επανάστασης καθώς  η Apple θα  βασίσει το όλο εγχείρημα της σε  ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο .
 Οι διαφημίσεις ουσιαστικά θα είναι applications που θα σερβίρονται αυτόματα μέσα από άλλα applications. Η Apple θα φιλοξενεί τις διαφημίσεις και θα εισπράττει όλο το έσοδο από αυτές .Το 60% του εσόδου θα το δίνει στους developers των applications .Developer θα μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε μέχρι και μία διαφημιστική . Τώρα αποκτά ενδιαφέρων πραγματικά ενδιαφέρων  ποιος θα δουλεύει πια με επιστροφές 20%!!!!

Για να σοβαρευτώ η γνώμη μου είναι ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα κάνει στην διαφήμιση  ότι έκανε το i tunes στην μουσική .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...