Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Συζητήσεις συγχώνευσης ΔΟΛ-Πήγασου

Πρωτοβουλίες για ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ έχουν αναλάβει οι μεγάλες τράπεζες οι οποίες φέρονται διατεθειμένες σε περίπτωση που οι κ. Στ. Ψυχάρης και Γ. Μπόμπολας τα βρουν μεταξύ τους και προχωρήσουν στη σύσταση ενός υπερμεγέθους εκδοτικού σχήματος, όχι μόνο να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια αυτή προκειμένου να υλοποιηθεί αλλά και να προβούν σε ένα αξιοσημείωτο haircut των δανείων τους.
Οι τράπεζες εκτιμούν ότι εάν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι βασικοί μέτοχοι των δύο εκδοτικών συγκροτημάτων υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συμφωνήσουν, και υπό αυτή την προϋπόθεση οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι το σχήμα που θα
προκύψει μέσα από μια συνένωση θα είναι σε κάθε περίπτωση βιώσιμο, μέσα ασφαλώς από μία εκ βάθρων αναδιάρθρωση των δανείων.
Το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων ελληνικών εκδοτικών συγκροτημάτων έχει συζητηθεί ξανά στο παρελθόν, και μολονότι οι δύο πλευρές είχαν φθάσει πολύ κοντά, εντούτοις η συγχώνευση δεν υλοποιήθηκε.
Οι δύο όμιλοι αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μαζί τόσο στο MEGA, όπου ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ αθροιστικά ξεπερνούν το 50%, όσο και στην εκτυπωτική μονάδα ΙΡΙΣ, όπου ο καθένας συμμετέχει με ποσοστό 50%! Επιπροσθέτως, ο καθένας ηγείται και του ενός εκ των δύο πρακτορείων διανομής Τύπου, τα οποία σε περίπτωση συγχώνευσης των δύο μεγάλων θα μπορούσαν είτε να συνενωθούν είτε να λειτουργήσουν με πολύ σοβαρές οικονομίες κλίμακος, προς όφελος και των μετόχων τους αλλά και των εκδοτών.
Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, οι σχέσεις μεταξύ των βασικών μετόχων του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ δεν είναι άριστες, χωρίς όμως να είναι κακές, κάτι που αφήνει περιθώριο για συνομιλίες. Πάντως, οι τράπεζες που έχουν αναλάβει τις πρωτοβουλίες για την περίφημη συγχώνευση έχουν ήδη κάνει διεξοδικές συζητήσεις τόσο με τον κ. Στ. Ψυχάρη όσο και με τον κ. Φώτη Μπόμπολα…http://www.axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας