Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Oι REM εναντίον Fox News για χάρη του Ομπάμα


Σε μια ακόμη απόδειξη του χάσματος που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες ανάμεσα στον καλλιτεχνικό κόσμο και στη συντηρητική παράταξη, τα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος R.E.M. απαίτησαν επισήμως από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News να σταματήσει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους. Aφορμή στάθηκε η κάλυψη από το κανάλι του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, ειδικά τη βραδιά που μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το Fox News θεωρείται, όχι αδίκως, ως ο βασικός βραχίονας του ρεπουμπλικανικού κόμματος και γενικότερα της αμερικανικής Δεξιάς στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Είχε πρωτοστατήσει στην κρίσιμη επικοινωνιακή μάχη που είχε δοθεί το 2000 προκειμένου ο Τζορτζ Μπους να «χρισθεί» πρόεδρος προτού βγουν τα επίσημα αποτελέσματα στην Πολιτεία της Φλόριντα και σταθερά βρίσκεται απέναντι στις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα.
Την Πέμπτη το βράδυ, το κανάλι φρόντισε να επενδύσει μουσικά την κάλυψη του Συνεδρίου των Δημοκρατικών με το δημοφιλές – αλλά και με προφανείς συμβολισμούς – τραγούδι των R.E.M,, «Losing my religion».

Με ανάρτησή τους στην επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας, οι R.E.M. ζήτησαν να σταματήσει το Fox News «την χωρίς άδεια» αναπαραγωγή του τραγουδιού.
«Εχουμε ελάχιστο, αν όχι καθόλου, σεβασμό για...


τον τρόπο που κάνουν ρεπορτάζ εκεί. Η μουσική μας δεν ανήκει εκεί» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην ηγέτης των R.E.M., Μάικλ Στάιπ.
Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2011, τα μέλη των R.E.M. ανακοίνωσαν τη διάλυση της μπάντας ύστερα από 30 έτη επιτυχιών. Τα τραγούδια τους ωστόσο συνεχίζουν να «ντύνουν» μουσικά την καθημερινότητα όλου του κόσμου.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...